Bulvár

2016.12.27. 18:40

1500 wattot fogyaszt és gyönyörű: Vízkeresztig ön is megcsodálhatja!

Sárvár - Akkora lett az érdeklődés az adventi fénydíszek iránt, hogy vízkeresztig megnyitotta kertes házának udvarát Tarsoly Tibor, aki 15 éve lett a fényfüzérek rabja.

Pajor András

Tucatnyi Mikulással, hóemberrel tarkítva megszámlálhatatlan mennyiségű fényfonatba öltöztette otthonát a karácsonyi díszkivilágítás rajongója, Tarsoly Tibor. Sokan csodájára járnak Sárváron. A város főutcájához és a Posta térhez hasonlítható az a Mikes utcai ház a Kertvárosban, amelynek fényei sok látogatót vonzanak még távolabbról is.

Másfél évtizede néhány izzóval indult az extrém díszkivilágítás. A mindenhonnan csüngő fényfonatok felszerelését Tarsoly úr nem bízza másra, egyedül birkózik meg a vezetékrengeteggel. Pedig nem ez a szakmája, de novemberben délutánonként rakosgatni kezdi az izzókat. Fogalma sincs, hány darabból áll. Annyi biztos: összepakolva szinte megtölti a padlást, és összeszerelve, felkapcsolva óránként 1500 wattot fogyaszt.

Vízkeresztig lehet gyönyörködni Tarsoly Tibor Mikes utcai fényházában Fotó: Pajor András

Sok gyerek sétál arra a szüleivel gyönyörködni a fényházban. Kora este Tarsoly úr kinyitja a kaput, hogy az udvaron lévő fénypompát is megcsodálhassák az érdeklődők. Azért néha az alkotójuk is ki-kikukkant megnézni kedvenc szarvasait, hogy minden rendben világít-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!