Bulvár

2017.01.06. 01:05

Durr a fejbe - az utcán lőtték le az amerikai rappert

Los Angeles - Fejbe lőtték egy Los Angeles-i bevásárlóközpont előtt Roderick Anthony Burton rappert, művésznevén Dollát, aki éppen debütáló nagylemezének felvételére készült.

MTI

A CNN hírtelevízió szerint a gyilkosságra helyi idő szerint hétfőn délután került sor, a rendőrség nem sokkal később a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. A fiatal zenészt Akon R&B énekes fedezte fel, Dolla Feelin, Myself című száma szerepelt a Step Up című film zenéjét tartalmazó lemezen.
 
Az Egyesült Államok rapzenészei nem ritkán bonyolódnak bandaharcokba, a populáris kultúrában szinte már "legendássá" vált a keleti és a nyugati körök szembenállása, amely többször halálos kimenetelű lövöldözésekbe torkollott. 
 
Az MTI Sajtóadatbank összeállítása szerint 1996 óta az Egyesült Államokan 17, nagy port felvert rappergyilkosság történt, csak 2002 óta hat:
 
2002. október - Lelőtték Jam Master Jay rappert, a népszerű Run DMC együttes tagját. A 37 éves zenésszel saját zenei stúdiójában végeztek.
 
2004. május - Megölték Henry Lee Clark III rappert. A gyilkossággal Gucci Mane rappert vádolták, aki azzal védekezett, hogy önvédelemből lőtte le Clarkot, miután négyen támadtak rá. A vádat bizonyítékok híján ejtették. 
 
2005. december - Detroitban lelőtték Obie Trice rappert, aki a jelenlegi legnagyobb fehér rapsztár, Eminem köréhez tartozott.
 
2006. április 11. - Egy detroiti külvárosi klub előtt kitört tűzharcban lelőtték Proof neves afroamerikai rapénekest, a D12 együttes tagját. A 31 éves Proof, eredeti nevén Deshaun Holton Eminem egyik legközelebbi barátjának számított, ő volt az esküvői tanúja is.
  
2006. május 2. - Houstonban lelőtték Big Hawk, eredeti nevén John Edward Hawkins neves rappert. A 36 éves énekes egy barátjával akart találkozni, de mielőtt a házához ért volna, egy gépkocsiból tüzet nyitottak rá. Big Hawk azonnal meghalt. 
 
2006. május 18.
- Los Angelesben fejbe lőtték Dolla, eredeti nevén Roderick Anthony Burton rappert. 21 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!