Bulvár

2017.02.04. 20:40

A közönség a Soulwave-re szavazott A Dalban! – Új esély a győzelemre

Nem sok reménye volt a körmendi Soulwave-nek a továbbjutásra a döntőbe a zsűri pontszámai alapján, ám a közönségnek szombaton ők tetszettek a legjobban.

Vas Népe

Fél Vas megye izgalommal várta a Duna Televízió A Dal című zenei vetélkedőjét, amelynek a tétje évek óta ugyanaz: a győztes képviseli Magyarországot az Euróvíziós Dalversenyen. Az izgalom oka egy fiatalokból álló körmendi zenekar, a Soulwave volt, amely bejutott az elődöntőbe, és szombaton adhatta elő a rádióban agyonjátszott Kalandor című slágerét.

A 2007-ben alakult zenekar felvezető filmjében elmondta, hogy a pozitív választásokról szól a szám, amelyet kissé hamiskásan kezdve, de sikerrel előadtak. A zsűritől nem kaptak túl sok pontot, 27-et, Zséda adta a legtöbbet, nyolcat. Mint mondta, érettebb előadókra számított, így meglepte őt a fiatalok életkora, és úgy érezte, a közepétől elfáradt a dal. A közönség azonban viszonylag élvezte az előadást, hét pont volt a szavazatok átlaga, ami több, mint pár tévében futtatott sztárocska közönségpontja.

Az eredmény alapján a Soulwave holtversenyben az utolsó volt, ám a műsor végén a közönségszavazás nyerteseként őket hozták ki. Így két hét múlva drukkolhatunk nekik a döntőben: talán ők jutnak el az Eurovízióra idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!