Bulvár

2017.04.11. 15:55

Soha ne adjuk fel! - Szombathelyen mesélt sikereiről Freddie

A vasi megyeszékhelyre látogatott a fiatal énekes, Freddie, akinek neve leginkább az Eurovízió kapcsán lehet ismerős. Karrierjéről, új daláról és a siker kulcsáról is mesélt.

Vadas Krisztina

Fehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie 2015-ben egy televíziós tehetségkutatóban tűnt fel, akkor a negyedik helyezésig énekelte magát. A nagy áttörést azonban A Dal című eurovíziós válogató hozta meg számára. Szombathelyi látogatásán adódott a kérdés: mit tart eddigi legnagyobb sikerének. A 27 éves énekes nem tudott egyetlen dolgot kiemelni.

- Úgy tekintek a karrieremre, mint egy hosszú lépcsőre, amelyet meg kell másznom. Minden egyes lépcsőfok, amelyre rálépek, egy-egy apró győzelem. A Dalban sem az utolsó adás volt az igazi siker, hanem a dal megszületése, az addigi munka és az előadás összhatása - részletezte Freddie.

Freddie privátban is laza és közvetlen - mint a koncertjein
Fotó: Unger Tamás

Az eurovíziós élményeiről is mesélt. - Csodálatos érzés volt annyi embernek énekelni. Kíváncsi voltam, mit hoz ki belőlem ekkora nyomás. Maga a lehetőség, hogy ez meg-adatott nekem, nagyon felvértezett.

Freddie elmondta: minden egyes koncertre teljes erőbedobással készül. - A szívünket-lelkünket kitéve, együtt éljük meg a fellépéseket a közönséggel. Egyetlen koncertet sem veszünk félvállról, hiszen ez egy öngerjesztő folyamat. Ha az egyik jól sikerül, akkor jön a többi felkérés is.

Hiába ismeri már egész Európa Freddie nevét, nem áll meg: gőzerővel dolgozik. Nemrég megjelent Csodák című dalát népszerűsíti most. Mint mondta: a cél az, hogy ha egy koncerten felcsendülnek e szám dallamai, akkor a közönség már az első betűtől együtt énekelje vele. Közben pedig már azon gondolkodik, hogy melyik dalából készüljön a következő videóklip. A nyár sem telik majd eseménytelenül: a koncertek között kiruccan majd Kijevbe, hiszen őt választották az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi kommentátorának Rátonyi Kriszta műsorvezető mellett. Megtudtuk: főként a keleti országrészben találkozhatnak vele a rajongók, de ha teheti, a Dunántúlra is elhozza produkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!