Bulvár

2017.08.23. 17:40

Több mint 3 milliárd forintért játszunk a héten, nagyon sok mindent vehetnénk a pénzből

KÖRKÉP Óriási szerencsejáték-lázban ég az ország. Az ötös lottó e heti főnyereménye meghaladja a 3 milliárd forintot. Ha ön nyerné meg, mit kezdene vele? Mutatjuk, mennyi mindenre futná a lottónyereményből.

Vadas Krisztina

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy megnyeri a lottóötöst?! De mit tenne, ha valóban megtörténne: inkább magában tartaná vagy világgá kürtölné? Vagy úgy tenne, ahogy a népszerű mulatós sláger szövege mondja: "De ha megütöm a lottón a főnyereményt, egy hétig táncolok az asztal tetején. Elmegyek nyaralni Hawaiira, egy vadonatúj Merci áll az udvarra."
Mutatjuk, mi mindent vehetne ennyi pénzből!

Halmai Dóra és Darics Viktória néhány fotó erejéig kipróbálták, milyen az igazi luxus életérzés Fotó: Unger Tamás

Ingatlanok

Ha a saját lakása mellé befektetésként venne még néhányat, akkor ajánljuk az egykori sárvári Relax Hotelből lett társasházat, amelyben 51 lakást alakítottak ki. Ezért potom 610,6 millió forintot kell kipengetni.
Kőszegen egy ezer négyzetméteres, panziónak is alkalmas, medencés, 24 lakásos apartmanházat kínálnak el-adásra 3500 négyzetméteres telken. Kicsivel kevesebb, mint 240 millió forintért juthat hozzá.
De azon sem lepődnénk meg, ha ekkora vagyont felhalmozva nem Vas megyében keresgélne. A fővárosban, az Országház utcában például vehetne egy csodaszép penthouse lakást, mindössze 1,79 milliárd forintért - a várban, az Anjou Residence-ben. Ha ez nem lenne elég csábító: a 600 négyzetméteres ingatlanban öt hálószoba, kilenc fürdőszoba, egy külön vendéglakás és két teljesen felszerelt konyha van.
De az e heti lottónyereményből akár New Yorkba is költözhet. Az Upper West Side-on 2,8 milliárd forintért vásárolhat egy 14. emeleti lakást öt háló- és fürdőszobával - így még a repülőjegyre is marad.

Autók

Csupán egyetlen (gyári) Ferrari FXX van, amelyet utcai használatra készítettek, a kocsit pedig árulni kezdte dúsgazdag tulajdonosa. Talán ráunt, talán valami még extrémebbre vált, egy biztos: a Ferrari FXX Evoluzione el-adósorba került. Na jó, ehhez egy kis hitelt fel kellene még venni a lottónyeremény mellé, de hát ilyen kocsiért ki ne vállalná be: 3,6 milliárd forintért hirdetik.
Ha nem szeretne kockáztatni, akkor akár Ferrarikkal is teleparkolhatja a garázsát. Egy 484-es Italia modellt például már 61,5 millióért beszerezhet magyar papírokkal. Ebből akár 48 darabra is futja, így a családtagokat is megajándékozhatja. Hiszen hogy nézne ki, hogy a család más autóval jár?
Ha nincsenek ennyire nagy igényei, akkor laza 30 millió forintért már egy 7-es BMW xDrive-val is furikázhat.

Különleges házi kedvencek

Ha nem sajnálja a pénzt arra, hogy különleges házi kedvencekkel vegye körül magát, akkor ajánljuk az Asherát, a világ legdrágább macskafajtáját: darabját 100 ezer dollárért, azaz 25 millió forintért árulják. Ezzel bizton állíthatja majd magáról, hogy igazi különlegessége van otthon.
Ha inkább kutyás, de ragaszkodik a luxuskategóriához, akkor ajánljuk az egyiptomi fáraókutyát. Ismét egy igazi ritkaságról van szó, ez magyarázza magas árát, amely félmillió és 1 millió forint között mozog.
Ha a hüllők mozgatják meg a fantáziáját, és nem fél a kígyóktól, akkor a sárga királypiton lehet ritka kedvence. Ára 7500 dollár, azaz csaknem 2 millió forint. Fogságban harminc évig is elélhet, így még akkor is ott marad önnek, ha a nyeremény elfogy.
Akit az afrikai szavannák ragadozói tartanak lázban, azok is választhatnak maguknak kisállatot a lottó fődíjából. Például egy fehér oroszlánkölyköt, amely egy ritka genetikai rendellenességnek köszönheti színét. Az árát is a ritkaságához mérték: 140 ezer dollárba, azaz 35 millió forintba kerül.

Ételek

Nyilván, aki megüti a lottóötöst, az nem száraz kenyéren, de még csak nem is rántott húson fog élni. Az igazi luxusérzethez hozzátartoznak a jó ételek is. Megkóstolhatjuk például Manhattanben a 7 millió forintos forró csokit, amely a 14 legritkább kakaóbab keverékéből készül, és öt grammnyi 24 karátos, ehető aranyat is tartalmaz. Vagy bedobhatunk egy hambit Las Vegasban 1 millió 400 ezer forintnak megfelelő összegért. A burger alapja a világ legdrágább marhahúsa, emellett libamáj és szarvasgomba is van benne.

Mire költenének a vasiak?

A személyi edzőként dolgozó Halmai Dóra elsőként legnagyobb vágyát valósítaná meg: megnyitná saját edzőtermét. A kívánságlistája második helyén egy saját ruhaüzlet áll - azt is jó befektetésnek tartja. De a pihenés is felkerült a top hármas listára: ha megnyerné a lottót, Balira utazna egy hónapra.
Darics Viktória listáján egy külföldi luxusotthon is szerepel. Nem lakást, házat szeretne. A szeretteinek is adna pénzt, hogy könnyebben boldoguljanak, de nála sem maradhatott ki a saját edzőterem a listáról. Úgy tűnik, ez manapság jó befektetés.
Kolléganőnk, Bakos Ágnes állatorvosokat alkalmazna, akikkel járnák a megyét: kutyákat, macskákat ivartalanítanának ingyen, hogy meg-előzzék a felesleges szaporulatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!