Bulvár

2017.08.03. 18:10

A répcelaki Pista bácsi 90 éves lett

RÉPCELAK - Kilencvenedik születésnapján köszöntötték fel Takács Istvánt, aki a munkának köszönheti azt is, hogy a településre került, és azt is, hogy megismerte feleségét.

Budai Dávid

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte fel Dr. Kiss Julianna jegyző és Szabó József polgármester Takács Istvánt július 22-én. A megható ünnepségen Pista bácsi elmondta, hálás feleségének, akivel idén a 66. házassági évfordulójukat ünneplik. A megjelent városvezetők és a családtagok jó egészséget kívántak az ünnepeltnek, aki 38 évig dolgozott a sajtgyárban.

Az érdi származású Takács István csaknem négy évtizedet dolgozott a répcelaki sajtgyárban Fotó: Nagy Jácint

Mint elhangzott, a munka volt az oka annak is, hogy a településre került, hiszen Pista bácsi eredetileg érdi származású, majd a Győr-Moson-Sopron megyei Csermajorban végezte tanulmányait, és onnan került Répcelakra, ahol rövidesen megismerkedett feleségével is. Elmesélte, a nyugdíjazását nehezen élte meg, hiszen nem volt könnyű az elválás a munkatársaitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!