Bulvár

2016.12.22. 11:12

5 ok, ami miatt nem bírjuk a karácsonyt

Egy más nézőpont: a szép díszek alatt végtelen viták, megállás nélkül szólnak az őrjítő karácsonyi zenék és még a macska is feldöntötte a karácsonyfát. Ismerős? Dőlj hátra a karosszékben egy bögre forralt borral: egy reality tévécsatorna most összegyűjtött nekünk 5 okot, amiért felnőttként már nem annyira békés a karácsony.

Vas Népe

1. Még mindig nincsen barátod?

Ha karácsony, akkor együtt a család, és velük együtt érkeznek a kínos kérdések. Bár egyszer-kétszer még beválik, hogy a válaszolás helyett teletömjük a szájunkat bejglivel, vagy hirtelen felpattanunk, mert sürgősen segíteni kell a szüleinknek felszeletelni a húst, vagy elcsitítani a hangoskodó unokaöcsit. A szemfüles nagymamáktól viszont nincs menekvés,  előbb-utóbb túljárnak az eszünkön és felteszik a nagy kérdést: „Hogy lehet, hogy ennyi idősen mindig nincsen párod?” A legjobb, ha végighallgatjuk az összes jó tanácsot, különben még véletlenül beszerveznek egy randit a „nagyon jóképű fiúval” a harmadikról.

 

2. Még egy kis falat

Minden családtagnak szent meggyőződése, hogy az ő általa készített halászlé/bejgli/töltött káposzta a legfinomabb – no és persze a tiszteletlenség jele, ha meg sem kóstoljuk. Ha pedig egyszer is leülünk az asztalhoz, egyből jön a repeta, hiszen nem ízlett eléggé, hogy nem kívánunk egy második adagot? Nincs mese: tegyük odébb a kondi bérletünket és engedjünk az ételek végtelen sorának – egyéb esetben csak bánkódni fogunk, hogy három hete kihagytuk azt a hamburgert a szigorú fogyókúránk miatt.

 

3. Dől a fa

Gyermekkorunkban azt hittük, hogy a fadíszítés jó móka – milyen naivak voltunk! Minden évben ugyan az a menet: miután felhelyezzük az égősort, kiderült, hogy a százból egyetlen egy darab izzó kivette a szabadságát karácsonyra. Persze egyből jön a vádaskodás, hiszen valaki elfelejtette ellenőrizni, majd több órás veszekedés után a végső elkeseredés, hogy vízkereszt előtt le kell bontani. Mire megtaláljuk az egyetlen kialudt égőt, és mindent visszahelyezünk rendre, nemcsak hogy beesteledik, de a fenyőfánk összes tüskéje a parkettán hever.

 

4. Reszketünk a filmektől

Minden év decemberében, ahogy bekapcsoljuk a televíziót, elárasztanak minket a karácsonyi filmek. Évek óta tudjuk már, ki hogyan mentette meg az ünnepeket, a Mikulás-szakállas csodáktól már libabőrözik a hátunk, a betörőktől pedig már gondolatban is reszketünk. Ha meguntuk, hogy kívülről fújjuk a karácsonyi forgatókönyv minden egyes sorát, itt az ideje egy kis csatornaváltásra.

 

5. Last Christmas

Minden évben elkapja a szívünket a nosztalgia, amikor először halljuk meg a Jingle Bells számot – októberben. Ahogy telnek a hónapok, egyre inkább kezdünk besokallni, hiszen minden plázában, boltban, folyosón, munkahelyen, mosdóban megállás nélkül valamelyik klasszikus karácsonyi sláger szól. Mire eljön a karácsony várva várt napja, mi sírva imádkozunk bármely 90-es évekbeli magyar slágerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!