Bulvár

2015.10.05. 15:32

A Bennfentes a kulisszák mögött II.

Továbbra is a büki táncszínházi bemutatón és a megszépült Agora Művelődési és Sportház gálaestjén készült fotók között szemezgetünk.

Kovács Ágnes

A Bennfentes nemcsak a büki táncszínházi bemutatóra ment el, de megnézte azt is, ki mindenki kapott meghívást az Agora Művelődési és Sportház ünnepi gálaestjére. A ház a felújítást követően tényleg megszépült. Nagy nosztalgiával és szeretettel beszélt az itt töltött időről, az egykori igazgató is, aki ezúttal lányával, Ágnessel érkezett. Rácskay Jenő 1998 és 2002 között szinte az épületben élt.

Horváth János Gedi az Ungaresca alapítója a nézőtéren izgulta végig az előadást. Azt mondta, büszkén figyeli majd a sötétből, mire jutottak a művészek a büki sztorival.

Ezt a szép estét jól esett megörökíteni. A négy párka közös fotózásra indult a művelődési ház előtti térre. Földesi Rózsa, Csollány Panka, Geider Gabi és Szabó Veronika színpadkész sminkben, frizurában kérte meg Trifusz Ádámot, akivel együtt táncolnak az Ungaresca Táncegyüttesben, örökítse meg a gyorsan múló pillanatot. A mosolyból úgy tűnik a lányoknak tetszett, amit láttak.

A szerelmes história gyermekszereplői úgy üldögéltek a kis sámlikon, mintha Molnár Ferenc regényének hősei elevenedtek volna meg a szemünk előtt. Barna Jóska kis barátai a magasba dobálták a rongylabdát. Ebben a viseletben simán beülhettek volna egy filmforgatásra is. Lajtai Sebestyén Levente, Nagy Gergely, Gyenese Jakab, Ferenczy Gergely, Polgár Simon mind a dr. Pesovár AMI Mákvirág csoportjának táncosa.

A Bük 750 éves fennállásásnak jubileumi ünnepségére rendezett  táncszínházi előadás valódi ősbemutató volt. A Találkoztak el is vesztek című produkció profi fénytechnikával, fantasztikus zenével és gyönyörű koreográfiával mutatta meg a büki szerelmesek történetét. Az előadás előtt a hangpult mellett kaptuk lencsevégre Poór Marcell hangtechnikust, Földes Jánost, a Boglya Népzenei Együttes vezetőjét és Horváth Győzőt, az előadás koreográfusát, rendezőasszisztensét.

A táncjáték története egy néhány soros büki szöveg-emlék, amely tanúsága szerint Szalai Veronka, az intéző lánya nem mehet feleségül szerelméhez, Barna Jóskához, a szegény fiúhoz, mert az rangon aluli frigy volna. Udvardi János lenne a lánynak való tökéletes férj, hiszen jó a hozománya. A vőlegény gyerekkorát Fehér Levente és Kovács Kornél kelti életre.

Az Agora Művelődési és Sportház megnyitóján Farkas Csaba képviselő és párja Farkas Edit, dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő asszonnyal beszélget. Mindhárman azt mondták nekünk, szerintük nagyon szép lett a megújult épület. A tágasságra hívták fel a figyelmet, ezt nyilván az óriási ablakok is befolyásolják.

Még a Bennfentes munkatársainak is lehet újat mondani! Rimányiné Kiss Anikó a legendás koreográfus nevetve mesélte, hogy szívesen áll egy fotóra a családja tagjaival. Azt gondoltuk, talán azért mondja ezt, mert Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója tanítványa lehetett. Kiderült, Anikó néni az igazgató nagynénje. Kiss-Vincze Eszter értetlenkedve kérdezte tőlünk, hogy lehet, hogy egy társasági rovat újságírói ezt még mindig nem tudják. Most már tudjuk, igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!