Bulvár

2010.10.02. 14:12

A legjobb a Muse, a legrosszabb Britney

A mértékadó brit zenei szaklap, a New Musical Express az olvasói vélemények alapján összeállította minden idők legjobb és legrosszabb feldolgozásainak listáját.

Gyuricza Ferenc

Előbbi esetében az első helyezést a Muse szerezte meg a Feeling Good című átiratával, a legrosszabb teljesítményt nyújtók élmezőnyében pedig olyan ismert előadók szerepelnek, mint Britney Spears, Celine Dion, Robbie Williams vagy Madonna.

A minden idők legjobb feldolgozásnak választott Feeling Good eredetijét Nina Simone adta elő, a" target="_blank"> Muse által újragondolt verzió a 2001-ben megjelent Origin Of Symmetry című albumon kapott helyet. A dalt az 1964-es megjelenése óta amúgy rengetegen előadták, mások mellett Sammy Davis Junior, a Traffic együttes, a Pussycat Dolls, de George Michael, John Clotrane, Loe Bonamassa, Michael Bublé és Adam Lambert is.




A magazin olvasóinak véleménye alapján a második helyre a The Beatles került a Twist And Shout átiratával, míg a harmadik helyen Johnny Cash végzett a Hurt című dallal.



The Beatles a második legjobb:



A Hurt a dobogó harmadik fokán:

 

 

A tízes listán szerepel még a Nirvana és a Where Did You Sleep Last Night, a The Clash és az I Fought The Law, Jeff Buckley és a Hallelujah, Marvin Gaye és az I Heard It Through The Grapevine, a The White Stripes és az I Just Don’t Know What To Do With Myself, valamint Jimi Hendrix két dallal, a negyedik helyen álló Hey Joe-val, illetve a nyolcadik helyet megszerzett All Along The Watchtower-rel.



Jeff Buckley és a Hallelujah:

 

A legrosszabb feldolgozások listájának élére Britney Spears-t szavazták be az olvasók az I Love Rock And Roll című dallal, melynek szerzői Alan Merrill és Jake Hooker, a The Arrows együttes tagjai voltak. A dal mégsem általuk lett igazán ismert, hanem Joan Jett és a The Blackhearts 1981-es feldolgozásában. Britney Spears 2002-ben adta elő saját változatát.



A top rossz:




A legrosszabb feldolgozások listáján a második helyet Ronan Keating érdemelte ki a Fairytale Of New York-kal, a harmadik helyre pedig Celine Dion-t szavazták be a You Shook Me All Night Long című AC/DC dal újraértelmezésével.



A második legrosszabb:






Ezen a listán is számos ismert név szerepel még, a Smells Like Teen Spirit című Nirvana-dalt megszentségtelenítő Take That együttes éppúgy, mint annak szólópályára lépett énekese, Robbie Williams, aki a Song2 című dallal érdemelte ki a kétes hírnevet. Ugyancsak felkerült rá az M People, Will Young, Madonna, Mark Ronson és a Limp Biztkit is. A legrosszabb feldolgozások esetében megfigyelhető volt, hogy általában valamely klasszikus szerzeményhez (például a Small Faces által 1967-ben előadott Itchycoo Park-jához, vagy a The Doors Light My Fire-jéhez) nyúltak szerencsétlenül az előadók.



A harmadik legrosszabb:

 

 


További zenei hírekért klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!