Bulvár

2009.05.17. 07:07

A norvég hegedűs, Alexander Rybak nyerte az Eurovíziós Dalversenyt

Moszkva - A 23 éves, minszki születésű előadóművész hangjával és hegedülésével kápráztatta el a közönséget, s 15 országtól - köztük Magyarországtól is - megkapta a legmagasabb pontszámot.

zaol.hu

Alexander Rybak az MTI különtudósítójának, Gurzó Ákosnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy győzelmének titka a hegedűszóban keresendő. A győzelemhez az is hozzájárult, hogy nem egy versenynek tekintették a dalfesztivált, hanem egyfajta koncertnek - tette hozzá.
Alexander Rybak arról is beszélt, hogy habár rendkívül örül a győzelemnek, az Eurovíziós Dalversenyről tudni kell, hogy nem mindig a győztesekből lesznek a sztárok a verseny után. 
    
A norvég hegedűs a verseny utáni sajtótájékoztatón saját produkcióját értékelve kiemelte: nem ő volt a legjobb énekes a mezőnyben, de volt egy története, amit el akart mondani, és a közönségnek ez tetszett. Szerinte az ukrán volt a legjobb dal, az izlandi pedig a legjobb énekes.


Alexander Rybak nyerte az idei Eurovíziós Dalversenyt

    
Arra az újságírói kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az orosz hatóságok megakadályozták a szombatra tervezett moszkvai melegfelvonulást, Alexander Rybak azt mondta: sajnálja ami történt, de tudni kell, hogy a világ legnagyobb melegparádéja épp az Eurovíziós Dalverseny volt.
    
Lys Assia, az Eurovíziós Dalverseny első győztese úgy nyilatkozott az MTI-nek: kezdettől tudta, hogy a norvég dal fog győzni, mert rendkívüli fiatalos, vidám és energikus volt.
    
Rybak "Fairytal" (Tündérmese) című dala 387 pontot kapott, messze megelőzve a második helyen 218 ponttal végzett izlandi, illetve a harmadik helyen 207 ponttal végzett azerbajdzsáni előadóművész dalát.
    
Alexandar Rybak a fehérorosz fővárosban, Minszkben született, négyéves volt, amikor szüleivel együtt áttelepült Norvégiába. Oslo mellett nőtt fel. Szülei zenészek, ezért Alexander már korán, ötévesen elkezdett hegedülni és zongorázni, dalokat komponált és énekelt. Kétszer is indult norvégiai tehetségkutató versenyeken, s az egyiken győzött saját szerzeményével. Hegedűsként fellépett Pinchas Zukerman világhírű izraeli hegedű- és brácsaművésszel, karmesterrel, de színházban is szerepelt.
    

Norvégia immár harmadszor nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt, amelyet 54-szer rendeztek meg az idén, ezúttal Moszkvában.


Forrás: MTI/Reuters/ITAR-TASZSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!