Bulvár

2009.05.07. 23:19

A világ legjobb állása: pihenés, úszás, blogírás 23 millió forintért (fotóval)

Sydney/Canberra/Hamilton Island - Zsiráffal csókolódzó, struccon lovagló, maratonit futó, búvárkodó brit férfi nyerte el "a világ legjobb állását": neki kell pihengetnie, úszkálgatnia, kirándulgatnia fél éven át Ausztráliában a Hamilton-szigeten és környékén, meg minderről a világhálón naplót írni. Amúgy az egész nem vot más, mint nagyon ügyes gerillamarketing: az egész világ megismerte a Hamilton-szigetet és a Nagy Korallzátonyt.

MTI



A 34 éves brit Ben SOUTHALL belecsobban jövendő "szolgálati lakásának" medencéjébe Hamilton-szigeten 2009. május 7-én, miután az előző nap győzött a Queensland ausztrál szövetségi állam idegenforgalmi minisztériuma által meghirdetett a "világ legjobb állása" versenyen.  (MTI/EPA/Tony Bartlett)

Az üdülésért a fizetés 23 millió forintnyi ausztrál dollár, de nem havonta, hanem fél évre. Jár viszont az álláshoz "szolgálati lakás": a kvártély 3 hálószobás, úszómedencés luxusvilla természetesen tengerparti és remek kilátású. A 34 éves Ben Southball mindezért csaknem 200 ország 34 ezer 700 jelentkezője felett diadalmaskodott.

A győztes jelenleg egy brit segélyszervezet alkalmazottja, de korábban volt már túravezető is Afrikában. Ez azért áll közelebb álomállási munkaköréhez, mert fő feladata népszerűsíteni - avagy reklámozni - a Hamilton-szigetet és környékét, a Nagy Korallzátonyt az idegenforgalom felvirágoztatása végett. Az álomállás kiötlői már eddig is remek reklámmunkát végeztek: 270 millió forintnyi kiadással - becslésük szerint - 17,6 milliárd forintnyi nyilvánosságot, ismertséget értek el. (Ennyibe került volna hagyományosabb reklámokkal ennyire megismertetni a területet a világgal.)
 
Az üdülési munkát januárban hirdette meg Ausztrália - állami vállalkozásról van szó, Queensland állam idegenforgalmi minisztériuma az ötletgazda és a szervező meg a munkáltató - és szinte azonnal lefagyott a honlap a hatalmas érdeklődés miatt. Ezután hónapról-hónapra - ügyesen adagolva a hírverést - szűkítették a mezőnyt, míg végül 16 fő jutott a döntőbe - 15 ország szülöttei. Akadt köztük diák, fényképész, tanár, színész, rádiós műsorvezető, tévés, újságíró - és persze segélymunkás.
 
A pályázóknak egyperces önreklámfilmet kellett elküldeniük - a kezdeti portállefagyás miatt jó páran nem tudtak jelentkezni. Southball filmecskéjében kalandvágya bemutatására helyezte a hangsúlyt fényképekkel illusztrálva. Ezeken lovagol struccon, fut maratonin, búvárkodik és csókolódzik zsiráffal. Álomállásában zsiráf híján inkább kanadai barátnőjével enyeleg majd, mivel őt is magával viszi. Július elsején kell "pihenésbe állnia".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!