Bulvár

2015.02.03. 09:46

Bennfentes - Itt a farsang, áll a bál

Koncert, farsang, színházi premier - múlt héten sem unatkozott a Bennfentes stábja.

Unger Tamás


Színészek generációja

OSZTÁLYTÁRSAK A Hosszú út az éjszakába premierjén és a zeneiskola farsangi koncertjén is részt vettünk a hétvégén. A színház aulájában számos ismert vendég sereglett össze a bemutató előtt. Képünkön Jámbor Nándor éppen Pilnay Sárát öleli át. A színészek osztálytársak voltak, Nándi városunkban tölti színházi gyakorlatát, ezért ritkábban találkoznak Sárával. Egy bemutató azonban jó alkalom arra, hogy felidézzék a legszebb iskolai emlékeket.

 

Cintányér a tenyerem 

TRÉFA  Tóth Lilla, a Bartók Béla Zeneiskola növendéke. Hangszere a basszusgitár. Minden évben mókás farsangi koncerttel ünnepel ilyenkor tanár és diák egyaránt.

 

Nevünkben a sorsunk 

SUTYORGÁS Horváth Ákos, a Weöres Sándor Színház színművésze halkan fülelt, hátha elcsíp valamit a titokzatos szerelmespár beszélgetéséből, de az érkezők zsivaja elnyomta a nevenincs vendégek sutyorgását. Néhányan követték a színész példáját és részesévé váltak egy időre a szőke nő és a fekete férfi bizalmas szóváltásának. Ha arra járnak, tegyenek így önök is! Sőt, válasszanak nevet a jól öltözött bérleteseknek!

 

Könyvtárból a színházba 

KÖDKÜRT A fogadóhelyiségben minden bemutató alkalmával pezsgővel köszöntik a vendégeket. Az előadás sikerére koccintott dr. Baráth Attila és felesége, dr. Baráthné Molnár Mónika. A fiatal hölgy a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese, így számos eseményen találkozhatunk vele. Áldozatos munkája mellett szívesen jár kiállításokra, koncertre és színházba. Végzett magyartanárként pedig természetesen sokat olvas. A darabot ismeri, mégis nagyon kíváncsi volt Szabó Máté rendezésére.

 

Az előadás előtt jó hangulatban

NÉVADÁS Jordán Tamás, a színház igazgatója érkezésünkkor épp a suttogó szerelmespárt mutatta be dr. Ipkovich György, önkormányzati képviselőnek és felesége, dr. Ipkovichné Szakály Ildikónak. Mindkettejüknek nagyon tetszett az ötlet, bár nem vállalták a keresztszülői szerepet. Kicsit hallgatták a beszélgetésüket, aztán úgy döntöttek egy ilyen bizalmas társalgás bizony nem rájuk tartozik. Gyors léptekkel igyekeztek a ruhatárhoz, hiszen már csak pár perc volt hátra kezdésig.

 

A nézőtérről drukkolt a színész

NÉZŐKÉNT Orosz Róbert, színész fantasztikus az O'Neill-darab Jamie-jeként. Intellektuális, kissé enervált, esendő nagytestvér. A pénteki premier után a zeneiskola farsangi mulatságán találkoztunk, ahol fiaiért szorított. Kisebbik gyermeke, Miksa is ott ült vele a nézőtéren, természetesen jelmezt öltött erre az alkalomra.

Banya, banyabálban 

SEPRŰNYÉL Nekem Gryllus Vilmos Banyabál című dala jutott eszembe a folyosón tombolát áruló Polgárné Papp Klára zenetanár és a kislánya, Polgár Sára láttán. De felhívták a figyelmemet arra, hogy ők a népszerű Harry Potter-mese figuráit keltették életre. Hozzájuk csatlakozott a gyönyörű hercegnő, Koltai Nóra is.

 

Jó, ha tanulhat zenét a gyerek 

HANGVERSENY A farsangi koncerten találkoztunk dr. Sümegi István filozófussal, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatójával, aki fiával, Mihállyal és kisebbik lányával, Jankával várakozott az aulában. Azt mondta, fontos, hogy zenélni tanuljanak a gyerekek, ő maga inkább verseket olvas nekik, de édesanyjuk amellett, hogy magyar szakon végzett, képzett énekművész is, így tud nekik segíteni. Később befutott Kajzinger Ildikó is, a gyerekek édesanyja, ezúttal Júliával. Sietve köszöntötték egymást, de már csak a lépcsőn találtak maguknak helyet. Az előadást ki nem hagyták volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!