Bulvár

2015.03.23. 13:15

Bennfentes - A Sweet Charity bemutatója

A Bennfentes stábja ezúttal a Sweet Charity musical bemutatóján járt.

Kovács Ágnes

BEMUTATÓ Egy színházi premier mindig ünnep. Különösen, ha annyira rajong valaki egy társulatért, mint Zsohár Amália, akiről már többször is megírtuk, hogy egy előadást hétszer is képes megnézni. Kedvence Bajomi Nagy György, aki szintén ott volt a Sweet Charity premierjén. A Bennfentes arra volt kíváncsi, ki jött még el a musical bemutatójára.

MUSICAL Dr. Kolbenheyer Ottó arc-, állcsont- és szájsebész a színház szenátusának is tagja. Azt meséli, minden premieren itt van. Ismerte a musical történetét, nagy volt benne a várakozás.

KICSINY Nyilvánvaló, hogy csak a bemutató előtti beszélgetésen vehetett részt a képen látható kislegény, hiszen Gergőnek korai lenne még ez az előadás. Édesapja, Németh Károly, a színház produkciós menedzsere ölében tartva kisfiát jó néhány vidám társasággal beszélgetett. Kisfia közben barátságosan fogadott minket, illedelmesen bemutatkozott. Nem kellett kérlelni, hogy mondja meg a nevét.

DALOK Falusi Anikó és Szabó Tibor mosolyognak csak a kérdésemen, vajon izgulnak-e ma este. Tibor kényelmesen helyet foglalhat a nézőtéren, hiszen nem szólítja az ügyelő. Felesége, Bálint Éva alakítja a darabban a híres filmsztár kedvesét, Ekberg kisasszonyt. El is mondom a színésznek, hogy nyilván csak másodlagos cél, de Éva nagyon elegánsan idézi meg a nemrég elhunyt svéd színésznő karakterét. Anikó nyugodt, hiszen tudja, minden művész tökéletesen felkészült, Nagy Cili, Fekete Linda és Nagy Judit is fantasztikusan énekel az előadásban, és a három tenorról még szót sem ejtettünk.

ROHANÁS M. Kapornaki Ritát, a Sweet Charity bemutatója előtt képtelenség megtalálni! Az előadás rendezőasszisztense mégis feltűnt egy pillanatra, átrohant az öltözők folyosójáról a nézőtérre. Közben odakiáltottam neki, hogy legalább a család többi tagját sikerült lefényképeznünk. Mondta, rendben, ő már annak is örül, hogy itt vannak, találkozhat velük. Férje, Mentes Attila és nagylánya Mentes Laura balról, mellette barátnője, Kudler Szilvia.

BOOGIE A Sweet Charity igazi táncos-zenés darab. Hangos a zene, isteni a tánckar, jók a dalok. Mi kell még? Szinte pontosan ezt mondták a képen látható hölgyek az előadásról. Molnár Nóra, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub művészeti vezetője barátnőivel, Csáki Ivettel és Domján Tímeával érkezett, bugival a lábában.

LELKESEDÉS A képen látható kedves ifjú szerelmespár kifejezetten örült, hogy a darabról faggattuk őket. Szeretik a klasszikus előadásokat, de szó szerint óriási várakozás van bennük, ha zenés darabot tűz műsorára a teátrum. Tőke Vanessza és barátja, Tompos Marcell alig várta, hogy elkezdődjön az előadás.

BARÁTNŐK Egy csendes sarokban üldögélve találtunk rá Voith Ági művésznőre, aki jó barátnőjével, Bujtor Judittal érkezett a premierre. Judit Bujtor István özvegye, és nagyon örültem, hogy kicsit beszélgethettünk. Egy országot rázott meg a színész váratlan halála néhány évvel ezelőtt. A sors furcsa fintora, hogy a bemutató előtti este éppen a Zsaruvér és Csigavér egyik részét adta a tévé, amelyben a királyné nyakéke nyomába eredt a fél rendőrakadémia, amelynek tagjai között az akkor főiskolás Fekete Linda is feltűnt. Voith Ági művésznő párja, Döme Zsolt, a darab zenei vezetője, de nemcsak ezért jár Szombathelyre. Szereti ezt a hangulatos régiót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!