Bulvár

2015.03.16. 15:25

Bennfentes extra - A világhírű operaénekes áriaestjén, és a televíziós újságíró előadásán jártunk

Ezen a hétvégén Vujity Tvrtko előadásán és Rost Andrea áriaestjén kíváncsiskodott Bennfentes. Extra fotók.

Kovács Ágnes

A Bennfentes további írását, fotóit a múlt heti eseményekről itt olvashatja el!

Anya egy kis kimenőn

PÖRGÉS Ezen a hétvégén sem lustálkodott a Bennfentes stábja, hiszen Vujity Tvrtko, televíziós újságíró és Rost Andrea, operaénekes előadásán is ott voltunk. Az MMIK aulájában találkoztunk Szihay Mónikával, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Vasi Diák Közösségi Szolgálata munkatársával. Móni éppen kisfiával van otthon, ezen az estén alkalma adódott egy kis kikapcsolódásra.

Operamese elsőkézből


DÍVA Rost Andrea, világhírű operaénekes, csodálatos művész. A Bartók Teremben az áriák között személyes történeteit is megosztotta a nézőkkel.

Hiányzik a nézőknek

NÉZŐK A népszerű televíziósnak kifejezetten nagy rajongótábora van. A képünkön látható két kedves hölgy arról is mesélt, korábban minden műsorát megnézték. Egy ilyen pódiumelőadás azért is fantasztikus, mert utána dedikáláskor személyesen is találkozhatnak a szerzővel.

A grófnő kedvéért jöttek

FIGARO Márcziné Nyíri Márta, a Nyugat-magyarországi Egyetem adjunktusa, férjével, Márczi Gáborral érkezett Rost Andrea lemezbemutató koncertjére. Mindketten szeretik a komolyzenét. A művésznőt nemrég hallották az Iseumban, a Figaró házassága című Mozart-opera grófnőjeként.

A legismertebb áriák szólaltak meg

OPERA A koncert előtt muzsikusok beszélgettek az aulában. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy a művésznővel dolgozni nagy ajándék. A szcenírozott operaelőadáshoz képest egy ilyen bemutatón csak a legismertebb áriák csendülnek fel, de így is élvezetes munka a zenekar számára. Juhász Gyula, Kovács Imre, Pothárn Margit és Kótai Cecília képünkön.

Megdöbbentő írások

KÖNYVEK Vujity Tvrtko igazi rajongói nemcsak a televíziós munkássága miatt jöttek el az MMIK-ba, hanem mert annak könyveit is jól ismerik. Horváth Judit és Prisznyákné Tájmel Ildió szerint az újságíró Csernobilról és Dél-Koreáról szóló történeteit elolvasni megdöbbentő tapasztalás volt.

Szép história dalban elbeszélve

DALJÁTÉK Március idusán, az ünnepi rendezvényekről érkezett az áriaestre dr. Puskás Tivadar polgármester és felesége, dr. Mikó Katalin. A házaspár arról beszélt, szeretik az operát, mert művek a szép zenén túl, csodálatos történeteket mondanak el. Egy programokban bővelkedő, munkás hétköznap után, bizony jól esik meghallgatni a kedvenc áriáinkat. Rost Andrea nagy tehetségű művész, vitán felül áll, hogy az ő tolmácsolásában hallgatni meg ezeket a dalokat, pótolhatatlan élmény.

Egy jó televíziós igazi karakter

KARAKTER Hergovits Ferencné és Hergovits Dzsenifer, anya és lánya estét tartott. Az édesanya kifejezetten rajong az újságíróért. Azt mesélte, nagyon sajnálja, hogy Tvrtko nem látható gyakrabban a képernyőn. Dzseniferrel nagyon készültek erre az estére. A tévés köteteit is olvasták, ismerik a történeteit, most inkább arra kíváncsiak, milyen személyiség is ő valójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!