Bulvár

2014.12.22. 15:01

Bennfentes extra - Egy év mérlege

Az ünnepekben válogatással jelentkezik a Bennfentes rovat. Az elmúlt esztendő legfényesebb pillanatait idézzük meg egy-egy fotóval.

DIRIGENS Mindjárt itt van a Bartók Fesztivál nyitókoncertjén készült fénykép. A rendezvény plakátja előtt a világhírű dirigens, Madaras Gergely, aki július óta a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere.

RAGA A Machine Mouse zenekar dobosa, Ragadics Csaba az együttes terveiről mesélt stábunknak. Új albummal készülnek, kizárólag magyar dalok kerülnek majd a korongra.

ÖSSZETARTÁS A Szentkirályi városrész lakói évek óta nagy sikerrel rendezik meg a júliusi főzőversenyt. Ezen a napon nemcsak a kondérban rotyogó gulyásról, de a környék lakóinak problémáiról is szó esik. A kötetlen beszélgetés mellett mindig adódik lehetőség arra, hogy az új kihívások, tervek, ötletek is megvitatásra kerülhessenek. Képünkön Tóth Kálmán, önkormányzati képviselő, lányával Tóth Hannával és Németh Richárd a helyi sportegyesület vezető edzője.

SZELLEMES Halloween-napi sütizés közben kaptuk lencsevégre Márkus Erzsi ezüstérmes olimpiai bajnok súlyemelőt, aki tehetséges tanítványával, Pócs Rékával tért be a nagy múltú cukrászdába beszélgetni. A szó szerint szellemes finomságokat szívesen kóstolgatták. Réka tizenhetedik az európai ranglistán, kétszer volt csapattal második helyezett az Olimpiai Reménységek Versenyén. Erzsivel öt éve edzenek, a szabadidejüket is szívesen töltik együtt.

NÉGYES A fiatalok körében nagyon népszerű az a rendezvény, amelyet a Fő téren hívnak életre a Tánc Világnapján. A közismert francia négyest Strauss zenéjére járták a középiskolások a Fő téren a szikrázó napsütésben. A koreográfia elsősorban az érettségizőknek szólt, akik májusban adnak számot tudásukról. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere is nekik kívánt szerencsét a sikeres vizsgáikhoz, majd – a szokásokhoz hűen – sípszóval indította el a táncot, déli tizenkét órakor.

MUSICAL Trokán Péter nagy örömmel fogadta a teátrum aulájában kolléganőjét, Sodró Elizát. A művésznő az utolsó pillanatban érkezett meg a bemutatóra. Bizonyára sokan megnézték már azóta az Én és a kisöcsém című zenés darabot. Tavasszal újra musicalnek tapsolhatunk, hiszen a színház műsorára tűzte a Sweet Charity című darabot.

DÍVA A zenés színház egyik csillaga, Voith Ági is eljött a szombathelyi bemutatóra. Gyakran megfordul a városban, hiszen párja, Döme Zsolt több darab zenei vezetője. Ezúttal az Én és a kisöcsém születése felett bábáskodott.

GOURMET V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár is vendége volt a kőszegi Orsolya-napi vásárnak. Volt ott minden, mi szem- szájnak ingere. Kóstolhattunk frissen fejtett bort és omlós süteményt, de gesztenyés finomságokból és facsart gyümölcsből sem volt hiány. Az államtitkár tehéntejből készült gomolyából hasított egy vékonyka szeletet. Elmondása szerint nagyon ízletes volt.

Fotó: Szendi Péter, Unger Tamás.

Szöveg: Kovács Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!