Bulvár

2016.12.05. 18:29

Bennfentes - Nem csak a húszéveseké

Nem csak a húszéveseké a világ, az úton még poroszkál nemde néhány korosztály! A réten mindenki talál virágot, hát gyertek srácok, legyünk jó barátok!

VN-összeállítás

A hétvégén megint bebizonyosodott, hogy Szenes Iván slágere örökérvényű üzenetet hordoz. De még mennyire! A szombathelyi Nagy Tri-show alkalmával persze az is kiderült, hogy nem árt edzésben tartanunk magunkat. És akkor a héten szintén lencsevégre kapott sportlegendákról még nem beszéltünk.

Énekes és fociedző

EDZÉSBEN Hevesi Tamás énekes, labdarúgóedző is figyelemesen hallgatta az Agora – MSH-ban megrendezett edzőtovábbképzést. Nemhiába: a labdarúgást is egy életen át kell játszani.

Kosaraslegendák

JÁTÉK Dr. Kristóf László, a körmendi kosárlabdázás megalapítója, atyja és a Falco „örökös tagja”, Kálmán László eszmecseréje az utánpótlásról a Szombathely–Körmend U16-os bajnokin.

25 éve a tri-show-k motorja volt

NOSZTALGIA Dancs Jánosné Márta a ’70-es évek elején került a sportházba. Népművelőként az volt az első terve, hogy a város általános és középiskoláit minél többször behozza ide. Az általános iskolásoknak a Gyere velünk! sportvetélkedőket szervezte. Felismerte: a középiskolásoknak az ismerkedés, a közös együttlét a fontosabb. A ’90-es évek közepéig tartottak a tri-show-k, amelyek összeforrtak a nevével. Szívesen jött a közös múltidézésre, a műsor előtt körbejárta a megújult épületet.

Zöld-fehér hírességek a nézőtéren

KIVÁLÓSÁGOK Két egykori remek Haladás-labdarúgó, Stieber József (balról) és Hegedűs Péter is részt vett a szombathelyi edzőtovábbképzésen. Stieber József a német Kaiserslauternben futballozó, az Európa- bajnokságon az osztrákok ellen pazar gólt szerző Stieber Zoltán édesapja, a Torony korábbi edzője. Hegedűs Péter pedig a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola szakmai vezetője és a Haladás VSE kapusedzője.

Előhívták az emlékeket

FELLÉLEGZÉS A Nagy Tri-show Bál főszervezői, Ágics Edit és Tamás-Horváth Beatrix megkönnyebbülten mosolyognak a fotófal előtt: megérte a sok készülődés, pörög a buli. Egy nyári estén, baráti társaságban  fogalmazták meg először: össze kellene trombitálniuk a régi vetélkedők csapatát.

Sportbarátság az övék

FITT Kívés István edző, sportszervező és Vigh Zoltán földmérő mérnök a Tri-Show buli kezdetén váltottak néhány szót. A sport összeköti őket – Kivi a szombat esti bálon fellépő BMX-eseket versenyeztette, Zoltán korábban versenyszerűen atletizált.

Az ENSZ szelleme már rég létezik

ZWINGER A patinás kőszegi Öregtorony (Zwinger) fogadta be a Mikrokozmosz című Bartók-kiállítást, amelyet Bogyay Katalin, Magyarország állandó ENSZ-képviselője (középen) nyitott meg. Mint mondta, Bartók már akkor ENSZ-szellemben működött, amikor a szervezet még nem is létezett. Mellette balra Miszlivetz Ferenc professzor, jobbra Básthy Béla alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!