Bulvár

2012.03.02. 20:47

Colin Firth és Nicole Kidman házaspár lesz

Az ausztrál színésznő ugrik be Rachel Weisz helyére és alakítja a Firth játszotta második világháborús veterán feleségét, aki segít úrrá lenni férje háborús emlékek okozta rémálmain és szorongásain.

MTI

Nicole Kidman csak a projekt iránt évek óta elkötelezett Firth, valamint a film ötletét hosszú ideje dédelgető producer, Andy Peterson hosszas unszolására mondott igent és vállalta el a The Railway Man című film egyik főszerepét - értesült a The Daily Mail című brit tömeglap (www.dailymail.co.uk). A filmet Jonathan Teplitzky rendezi, a forgatókönyv írója Frank Cottrell Boyce.

Az alkotás egy Eric Lomax nevű katona életének megtörtént eseményeit dolgozza fel. Lomax a távol-keleti hadszíntéren szolgált, de japán fogságba esett. Hadifogolyként kínozták és kényszermunkát kellett végeznie a Burma-Sziám-vasútvonalon, amelynek építését David Lean 1957-es filmje, a Híd a Kwai folyón című klasszikus is felelevenítette.

Lomax második feleségét, Patricia Wallace-t alakítja Nicole Kidman. Egy korábbi szereposztásban Rachel Weisz játszotta volna Pattit, de a brit színésznőnek még további két munkája is van, a The Bourne Legacy és az Oz: The Great And Powerful. Emellett részt kell vennie legújabb filmje, a The Deep Blue Sea népszerűsítésében az Egyesült Államokban.

A világháborús dráma forgatásakor az eredeti színhelyekre is visszatér a stáb, így Anglia és Skócia mellett Thaiföldön is forgat majd.

A filmben Jeremy Irvine, a Hadak útján főszereplője alakítja a fiatal Lomaxet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!