Bulvár

2009.10.01. 12:59

Egy év börtönt kapott a Ponyvaregény forgatókönyvírója

Los Angeles - Egyéves börtönbüntetésre ítélték Roger Avaryt, a Ponyvaregény Oscar-díjas forgatókönyvíróját, aki ittasan vezetve egy barátja halálát okozta.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 44 éves Avary 2008 januárjában ittasan ült autóba, és Los Angelestől 130 kilométerre 160 km/h-s sebességgel egy telefonpóznának rohant. A kocsiban tartózkodó olasz barátja, a nászúton levő 34 éves Andreas Zini a balestben szörnyethalt, Avary felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Zini neje egy másik kocsiban ült.

Avary elismerte bűnösségét, és a bíróság helyi idő szerint szerdán egyévi börtönbüntetést és további ötéves próbaidőt szabott ki rá.

A forgatókönyvíró korábban peren kívül megállapodásra jutott Zini családjával, amely egy másik, polgárjogi eljárásban 4,1 millió dolláros kártérítést követelt tőle.

Avaryre akkor figyelt fel a filmvilág, amikor Quentin Tartantinóval együtt 1995-ben megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó Oscart a Ponyvaregényért. A korábbi jó barátok később eltávolodtak egymástól, a rendező csillaga egyre magasabbra emelkedett, míg Avarynak meg kellett elégednie mások szkriptjeinek kipofozgatásával. Legutóbb a Beowulf - Legendák lovagja című film executive produceri és társ-forgatókönyvírói feladatait látta el.

 Forrás: MTI/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!