Bulvár

2010.01.02. 05:41

Elhunyt az Avenged Sevenfold dobosa

December 28-án holtan találták dél-kaliforniai otthonában az Avenged Sevenfold zenekar dobosát, James Owen Sullivan-t. Az elsődleges vizsgálatok szerint a zenekar pályafutását énekesként és dalszerzőként is segítő, The Rev becenévre hallgató 28 éves zenész váratlanul ugyan, de természetes körülmények között hunyt el.

Gyuricza Ferenc


A tragédia okáról azonban csak a boncolások elvégzése után adhatnak ki végleges jelentést. A zenekar mindenesetre egy közleményben tudatta a hírt, amelyben azt is leírták, hogy volt társukat nemcsak a világ legjobb dobosának tartották, hanem a legjobb barátjuknak is.

James Owen Sullivan alapító tagja volt az 1999 óta működő Avenged Sevenfold-nak, amelynek első albuma 2001-ben jelent meg Sounding The Seventh Trumpet címmel. Az áttörést a harmadik album, a 2005-ös City Of Evil hozta meg számukra, mely nemcsak platina státuszt ért de, a listás helyezéseket is hozott a zenekarnak. Innentől a dallamos, populáris metalcore egyik vezető csapataként tartották őket számon.

A zenekar jelenleg ötödik stúdióalbumán dolgozik, az egyelőre még cím nélküli nagylemez befejezését azonban a tragédia bizonyára hátráltatni fogja.

További zenei hírekért klikk a Zeneoldalra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!