Bulvár

2011.12.29. 16:07

Exkluzív tévéinterjú Angelina Jolie-val az m1-en

Exkluzív interjút adott az m1 számára a családjával Magyarországon tartózkodó Angelina Jolie 2011. október 29-én Návai Anikónak, a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége tagjának. A 40 perces tévéinterjú abból az alkalomból készült, hogy az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő tavaly a magyar fővárosban és környékén rendezte első filmjét (A vér és a méz földjén).

MTI/OS

A filmet december 23-án mutatták be Amerikában, európai bemutatója pedig 2012. február közepén lesz.

Jolie kérésére a három kamerával rögzített tévéinterjú a film forgatásának legfontosabb helyszínén, a Kiscelli Múzeum kertjében és épületében készült. Angelina végigkalauzolta a riportert a kertben és a múzeumban, mely az általa írt és rendezett filmben otthont adott a szarajevói könyvtárnak és a megszálló szerb hadsereg szarajevói főhadiszállásának. Az interjú abban a film szempontjából kulcsfontosságú teremben készült, ahová a film főszereplője, Danijel, a szerb főhadiszállás parancsnoka próbálja menteni szerelmét, a bosnyák Ajlát. A beszélgetés során Jolie így vallott a témaválasztásról: "Írhattam volna forgatókönyvet Darfurról, Zimbabwéről vagy Kambodzsáról. Azért választottam a volt Jugoszláviát, mert Európa egyik csodálatos kulturális, vallási és nemzetiségi olvasztótégelye volt, mely egyik percről a másikra felbolydult, és egymásnak ugrasztotta a szomszédokat, a barátokat, a szerelmeseket, a családokat. Az ütött szíven, mi sodorhatna engem odáig, hogy Brad ellen forduljak, vagy a szomszédomra, a barátomra fogjak fegyvert? Még a legjobb embereket is képes így lealjasítani a háború?"

Az Angelina Jolie-val készült beszélgetést 2012. január 2-án (hétfőn) este 8:15-kor vetíti a közszolgálati televízió m1-es csatornája.

A filmelőzetest itt megtekintheti:


Kiadó: Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), Cserháti Ágnes szóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!