Bulvár

2017.04.22. 19:50

Ez történt a héten Vas megyében - Áramszünet, locsolkodás, állásbörze

Megyei körkép -A hét elején valószínűleg senki sem sejtette, hogy milyen zorddá változik az időjárás. De nem csüggedt mindenki - sok érdeklődő találhatott lehetőségeket a II. Vas Népe Állásbörzén.

Elek Szilveszter

Húsvéthétfővel indult a hét. Az ünnepen megyeszerte rendeztek programokat. Bükön ismét megelevenedtek a népszokások. A hagyományos locsolás bemutatása mellett játszóház, koncert és kézműves foglalkozás várta a kicsiket és nagyokat. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár idén hatodik alkalommal elevenítette fel az igazi locsolást. A hegyfalui Háncs Néptánccsoport népi viseletbe bújt tagjai mutatták meg, hogyan locsoltak elődeink. A lányok persze menekültek volna a vízzel teli vödrökkel felvértezett legények elől, de az ifjak újra és újra megfogták őket, és már loccsant is a víz a nyakukba.

Villanyszerelők munkában Acsád és Meszlen között: Horváth László a vezetéket húzza, Kóbor Márk a villanyoszlop tetején dolgozik

A Kámoni Arborétum ünnepi programjára több százan látogattak el. A legnagyobb sikere a lufiknak és a csokitojásoknak volt. Utóbbiakból közel ezer darabot rejtettek el a szervezők. Az arborétum meglepetéssel is készült: idén startolt el új kezdeményezésük, amelynek keretében fákat lehetett örökbe fogadni. A program sikeres lett, sok család egynél több facsemetével tért haza.

Molnár Barnabás, Illés Tamás és Czirók András elől Németh Nikolett sem menekülhetett a büki, hagyományokat felidéző locsoláson

Február óta hangos a sajtó a Kék Bálna nevű, interneten szerveződő öngyilkos játéktól. A hírek szerint a közösségi oldalak sötét bugyraiban született titkos csoportokban próbálják behálózni a sérülékeny tiniket, akiket aztán arra próbálnak rávenni, hogy öljék meg magukat. Az Oroszországból induló Kék Bálnának a becslések szerint eddig 130 áldozata van, de már két debreceni diák halálát is a rovására írják. Érdekes azonban, hogy nincs konkrét bizonyíték a Kék Bálna létezésére.

Mehlhoffer Tamás, Németh Balázs, Harangozó Bertalan, Kázmér Judit, dr. Puskás Tivadar, Halmágyi Miklós és dr. Balázsy Péter a megnyitón

Szerdán rendezték meg a II. Vas Népe Állásbörzét, amely a tavalyihoz hasonlóan idén is sikeres volt. A megannyi standon összesen több ezer álláshellyel várták az érdeklődőket. Az Agora - Művelődési és Sportházban megrendezett börze kitűnő lehetőséget nyújtott a közvetlen kapcsolatteremtésre: álláskeresők, munkahelyváltást fontolgatók találkozhattak vállalatok, cégek képviselőivel.

Az Oroszországból indult, öngyilkosságra buzdító játéknak eddig állítólag 130 halálos áldozata van - igaz, bizonyíték egyelőre nincs

Április 19-én egy ciklon hozott telet az országba. A tomboló szél és a hó miatt Vas megyében 35 településen majdnem 10 ezer háztartás maradt áram nélkül. Az időjárás a gyümölcsöket is megviselte, a szőlőre, az eperre és a dióra mért csapást.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!