Bulvár

2012.02.21. 11:43

Fizetős tévécsatorna, csak kutyáknak?

Los Angeles - Kizárólag kutyák számára indított fizetős tévécsatornát egy kaliforniai cég.

MTI/Reuters

A kábelcsatorna a kezdeti ingyenesség után havonta 1 cent híján 5 dollárért szolgál műsorral ebeknek. A cég nem kutyákra számít előfizetőként, hanem gazdáikra, akik nappalra - miközben dolgoznak - magára hagyják kutyájukat otthonukban bekapcsolt tévével, hogy az állat kevésbé unatkozzon. Csakhogy az embereknek szóló műsorban gyakori az autósüldözés, a lövöldözés, robbanás, a szirénavijjogás, ezektől pedig az ebek idegesek lehetnek. A DogTV műsora mentes lesz tőlük. Összeállításában úgymond ebpszichológusok és magatartás-szakértők is részt vettek, mintegy 400 órán át vesződtek azzal, hogy megfigyeljék, milyen műsorokat szeretnek a kutyák nézni és hall(g)a(t)ni, és milyen műsorszerkezet az optimális számukra.

A végeredmény: a kutyákat leginkább a kutyás filmek érdeklik, például a Gazdátlanul Mexikóban (Beverly Hills Chihuahua) című. Ami a zenét illeti, a hangszerek közül a hárfa a legnépszerűbb ebkörökben.

Mivel az Egyesült Államokban évente csaknem 50 milliárd dollárt költenek állatkedvencekre, a havi 5 dollár nem hatalmas összeg. Az tévé egyelőre csak Kaliforniában, és azon belül is csupán San Diego körzetében igényelhető. Üzemeltetői váltig állítják, hogy nem szakítják meg reklámmal műsoraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!