Bulvár

2009.04.09. 16:27

Halott polgármestert választottak újra Missouriban

Winfield (Missouri állam) - Halála után is újraválasztotta népszerű polgármesterét a Missouri állambeli Winfield városka; az elöljáró néhány héttel a választás előtt hunyt el, így neve rajta maradhatott a szavazócédulákon.

nincs nev

A 69 éves Harry Stonebrakert márciusban szívroham vitte el, a szavazólapok azonban ekkor már kinyomtatva várták a választást, amely a levélben szavazók számára meg is kezdődött. 

A halott polgármester a szavazatok 90 százalékát söpörte be a 723 fős településen, ahol most ügyvezető polgármestert jelölnek ki, akinek hivatali ideje a 2010 áprilisában sorra kerülő rendkívüli választásokig tart. 

Elaine Luck, Lincoln megye jegyzője szerint a megboldogult polgármester nagyon népszerű volt, segített a közösségnek talpra állni a 2008-as árvíz után, amelyben otthonok tucatjai és megművelt földek nagy területei károsultak. "Azt hiszem, azért nyert, mert halála után csak még népszerűbbé vált” summázta a jegyzőnő. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!