Bulvár

2011.02.22. 09:45

Harcsa vagy Loch Ness-i szörny: mi bújkál az angliai tóban?

A Loch Ness-i szörny angol megfelelőjét, a „Bownessie"-t fotózta le egy a Windermere tavon kajakozó férfi. A mobillal készült fotó állítólag az eddigi legjobb, ami a szörnyről készült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Már Angliának is van Loch Ness-i szörnye: legalábbis nem először látták azt az egyelőre beazonosíthatatlan "élőlényt" , amely jó ideje az érdeklődés középpontjában áll a szigetországban - olvasható a The Sun cikkében.

A Windermere-tóban úszkáló több méteres "halszerű valamit" ezúttal egy Tom Pickles nevű IT-mérnök fotózta le kajakjából - a szörny azért kapta a Bownessie nevet, mert a Bowness-on-Windermere nevű település mellett bukkant fel leggyakrabban.

Pickles azt mondta, épp a tavon kajakozott, mikor megpillantotta a lényt, mely mintegy húsz másodpecig nézett farkasszemet vele. A szörny Pickles szerint körülbelül akkora volt, mint három autó, és nagyon gyorsan haladt a víz alatt, a férfi becslése szerint kb. 16 km/h sebességgel.

- Mindegyik púp föl-alá mozgott, ahogy gyorsan úszott. A bőre a fókáéhoz volt hasonló, de az alakja egészen abnormális volt - sosem láttam még korábban ilyen állatot - számolt be a találkozásról Pickles. - Az elmúlt öt évben bukkant fel a „Bownessie"-nek nevezett lény, melyet most nyolcadik alkalommal észleltek. A Pickles társaságában lévő 23 éves Sarah Harrington szerint a lény olyan volt, mint egy hatalmas kígyó. - Csak pár pillanatra láttam, de tudtam, hogy azonnal ki kell jutnunk a tóról - mondta a lány.

- A külseje alapján ez egy kelet-európai harcsa is lehetne, ugyanakkor a mérete korántsem erre vall. Fogalmam sincs, mi ez - mondta Dr. Ian Winfield, ökológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!