Bulvár

2010.12.26. 11:30

Hogyan ünnepelnek az MTV műsorvezetői?

Közelednek az ünnepnapok, gyorsul a tempó. Lót-fut mindenki, hogy a munka mellett jusson egy kis ideje az ajándékok beszerzésére, a karácsonyi menü összeállítására, egy esetleges utazás előkészítésére is. Aztán, akik nem dolgoznak, igyekeznek minél meghittebbé, minél harmonikusabbá, minél emlékezetesebbé tenni a SZERETET ünnepét. Nézzük, hogyan töltik ezeket a napokat a Magyar Televízió műsorvezetői.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bereki Anikó
Hármasban, a fiammal együtt édesanyámnál szoktunk karácsonykor ünnepelni. A fiam néhány éve Londonban él és sajnos az idén nem jön haza, így csak kettesben leszünk anyukámmal. Szenteste azért leülünk majd a számítógép elé, s a XXI. századi technikának köszönhetően Skype-on beszélgethetünk majd. Az új évben igyekszünk majd bepótolni a személyes találkozást.

Bényi Ildikó
Semmi más vágyam nincs, csakhogy a családommal és a szeretteimmel még nagyon sokáig együtt tudjak lenni szeretetben, egészségben, békességben Az biztos, hogy hazamegyek a szüleimhez Hernádvécsére, hogy szokás szerint mindenki együtt legyen. A szüleim főzik a halászlevet, én pedig a gesztenyével töltött pulykamellet. Ez már hosszú évek óta így van. Édesanyám szenzációsan süt, az ő remekeihez általában a gesztenyés tekercset szoktam hozzátenni, mert azt mindenki imádja.

Bombera Krisztina
Karácsonykor a nagycsaláddal leszek Budapesten, nekünk a karácsony a gyerekeim óta egészen más, mint előtte: minden róluk szól, körülöttük forog, minden felnőtt az ő örömüknek örül, így a gyerekek nagyon boldogok. Rögtön karácsony után elutazunk síelni, négyen, a gyerekekkel, már egész jól síelnek ők is.

Daróczi Tímea
December 23-án Londonba utazom, Rachellel, az 5 éves kislányommal. Ott találkozunk az apukájával (Varsóból jön), és az ő családjánál töltjük idén a karácsonyt. Mivel ritkán jutunk el hozzájuk, ezért már nagyon várjuk, hogy együtt legyünk a nagynénikkel, nagybácsikkal, nagyszülőkkel és unokatestvérekkel. Rachel idén tanult meg írni, ezért azt tervezzük, hogy bögrét ajándékozunk, amire ráfestjük mindenkinek a saját nevét. Remélem, nem törjük majd össze a repülőn.

Debreceni Mihály
Családi körben szoktam ünnepelni karácsonykor.

Demény Rózsa
Meghitt, családi ünnepet tervezünk. A négyéves lányunk névnapja, születésnapja is karácsony környékén van, így minden róla szól, ő van a középpontban egész decemberben, aminek a fénypontja szenteste, a Jézuska megérkezése. Együtt sütünk-főzünk, öltöztetjük ünnepi díszbe a lakást, és próbáljuk a hagyományokat ápolni, távol tartva a nyüzsgést, a rohanást, az ajándékdömpinget. Remélem, hogy egyszerű, szép ünnepünk lesz csengővel, karácsonyi zenével, éjféli misével.

D.Tóth Krisztina
Idén először mindenki nálunk ünnepel. Mi látjuk vendégül a család magyar és angol felét is, így igazi angol-magyar karácsonyunk lesz. Kétféle menüt főzünk, igyekszünk mindenkinek a saját hagyományainak megfelelő ízekkel kedveskedni. És összegyúrjuk a kétféle kultúra tradícióit is – a magyar és az angol családok karácsony-ünnepe ugyanis több ponton eltér egymástól (ld. ki díszíti a fát – angoloknál: a család, nálunk: az angyalok, ki hozza az ajándékot: angoloknál a mikulás, nálunk a Jézuska ).

Dzorlev Míra
A karácsonyi ünnepeket a családommal töltöm majd. Én szerb származású családban születtem, itt Magyarországon. Ortodox vallású vagyok, a karácsonyt január 7-én ünnepeljük. A szomszédaink és a barátaink iránti tiszteletből a katolikus karácsonyt is méltó módon megünnepeljük.

Fiar Sándor
A karácsony igazi családi ünnep, központban a gyerekekkel. Kirándulunk a Kevélyek gerincén - remélem térdig érő hóban -, forró teát iszunk az elhagyott kőbányában és csodáljuk a téli természetet. A nagyszülők, az unokatestvérek és ünnepi ebéd várja majd otthon őket, később közösen karácsonyfát díszítünk. Az este a meglepetéseké: a gyerekek előadása a felnőtteknek és az ajándékok mind-mind nagyon titkosak. Karácsony éjjelén, elalvás előtt a mese Jézus történetéről szól.

Gaskó Balázs
Nálunk az ünnep idéntől a kutyáról szól. Megeszi-e az összes szaloncukrot? Lepisili-e a fát? Élve hagyja-e a süllőt, vagy lenyeli sity-suty? Kell-e orvoshoz rohanni szenteste, kiszedni az orrából a fenyő-szurkákat?

Gál Emese
A karácsony nálunk is a család, a szeretet, az összetartozás ünnepe. A készülődés már hetekkel az ünnep előtt elkezdődik. Egy háziasszonynak rengeteg dolga van. Kezdve a nagytakarítástól az ajándékvásárláson keresztül a menü összeállításig. Hárman vagyunk testvérek, ketten családosak. Szerencsére úgy hozta az élet, hogy mindannyian néhány utcára lakunk csak a másiktól, így minden évben édesanyáméknál töltjük a szentestét, közösen sütünk, főzünk. Nekem egy 5 éves fiam van, a bátyáméknak 7 és 9 éves fiaik. Nagyon lelkesek, és tavaly óta közösen énekelnek vagy verset mondanak ilyenkor. Vacsora után együtt várjuk az ajándékokat.

Egyébként a fát a gyerekek és a feleségem díszíti, tényleg szépen felöltözünk (én öltönyben), eszünk, beszélgetünk, megkönnyezzük a csemeték (Judit, 15 és Simon, 12) meglepettségét a megbeszélt ajándékokon és összecsődül a házból a szomszéd baráti csapat. Eszegetünk, iszogatunk, kellemesen. Másnaptól meg indul az őrület, úgy is mint családtagok végiglátogatása. Ja, a kutya 7 hónapos, fiú, Matyi a neve.

Gundel Takács Gábor
Van, amiben keresem az új utakat, és van, amiben - ilyen a karácsony ünneplése is - konzervatív vagyok. A hagyományok őrzése, az ünnep tisztelete fontos számomra. A karácsony a család, az egymásra figyelés, az otthon, a békesség, az őseink tisztelete, a terített asztal, az öröm és legfőképpen a szeretet ünnepe. Én így szeretem és így adom át a gyermekeimnek is.

Hajagos Andrea
A karácsony egy része természetesen munkával telik, hiszen a Híradóban ilyenkor sem áll meg az élet. Az ünnep nagy részét azonban a családommal töltöm, édesanyámnál.

Hegedűs Judit
Kicsi és nagy családi körben ünnepeljük a karácsonyt. Minden nap más látja vendégül a családtagokat. A szokásosnál viszont jobban feldíszítjük a házat, mert a kislányunk, Gréti ezt nagyon szeretné, tetszik neki a fény és a csillogás!

Horváth Éva
A karácsonyt (és a szilvesztert is) családi körben töltöm, egy egészen mesés helyen, Bad Sassendorfban. Ez egy kis üdülőváros Németországban, ahol már évek óta kint él a nővérem a férjével és két gyermekével, a tízéves Barbikával és a négyéves Kálmikával, akik már nagyon várnak engem. Édesanyámmal látogatjuk meg őket, ilyenkor nagy az öröm, hiszen elég ritkán látjuk egymást, talán egy évben háromszor. Ha tehetem, akkor mindig ott töltöm a karácsonyt és a szilvesztert, szeretetben, együtt a szeretteimmel.

Jegyes-Tóth Krisztina
Másfél éves kislányomnak ez a második karácsonya, és amíg az első alkalommal a feldíszített fenyőfa is csak annyira volt újdonság számára, amennyire az állólámpa vagy a fikusz, most már a mesekönyvekben látván az ünnepi képeket, boldogan hajtogatja, hogy "Mikulás, jön!" "Karácsonyfa, jó lesz!" Karácsonykor hagyományosan összejön a nagy család, a gyertyagyújtás és az ajándékozás után elköltjük az ünnepi vacsorát. Mivel sok az aprónép, mindig zajosak, vidámak ezek a napok.

Kocsi Zsolt
Az év végén, a tél közepén, az ünnepek alatt mindenkinek jól esik a nyugodt családi körben töltött pihenés. A csendes gyertyagyújtás és a finomságoktól roskadó asztaltól szilveszterre a hegyek felé veszem az irányt és barátaimmal Salzburg festői utcáin bolyongva köszöntjük az újévet.

Kozári Réka
Amióta Budapesten élek, karácsonykor mindig hazautaztam Debrecenbe. Most először fordítva lesz. Úgyhogy kíváncsian várom a fővárosi karácsonyt. Nagyon szeretem az ünnep előtti napokat, amikor barátokhoz, rokonokhoz visszük el a fa alá szánt ajándékokat.

Krizsó Szilvi
Nálunk 24-én kora reggel kezdődik a szenteste. Idén különösen, mivel adásban leszek. Előző este feldíszítjük a fát a férjemmel, hogy reggel, amikor a kislányunk felkel, már várja őt, az ajándékokkal egyetemben. Most egy kicsit borul a menetrend, mert Luca valószínűleg előbb rácsodálkozik a fára, mint ahogy én hazaérek a tévéből. De ahogy megérkezem, kezdődhet az éneklés, ajándékozás, aztán kora délután irány a férjem húgáékhoz, ahol összegyűlik az egész család, majd az ajándékozás, közös vacsora után, ahogy minden évben, átmegyünk anyukámékhoz, ahol folytatódik az önfeledt ünneplés.

OLDALTÖRÉS: MTV műsorvezetők karácsonya 2

Mezei Dániel
Régi szokás, hogy karácsony este együtt díszítjük a fát a gyermekeimmel és utána együtt vacsorázunk, három lányommal és feleségemmel. Másnap pedig bő családi körben ünneplünk. Majd 26-án kirándulunk egy nagyot és remélem hideget - és az ünnepek alatt, a szenteste után, minél többet alszunk. Amúgy is tél van.

Mezei Dániel
Régi szokás, hogy karácsony este együtt díszítjük a fát a gyermekeimmel és utána együtt vacsorázunk, három lányommal és feleségemmel. Másnap pedig bő családi körben ünneplünk. Majd 26-án kirándulunk egy nagyot és remélem hideget - és az ünnepek alatt, a szenteste után, minél többet alszunk. Amúgy is tél van.

Mezei Dániel
Régi szokás, hogy karácsony este együtt díszítjük a fát a gyermekeimmel és utána együtt vacsorázunk, három lányommal és feleségemmel. Másnap pedig bő családi körben ünneplünk. Majd 26-án kirándulunk egy nagyot és remélem hideget - és az ünnepek alatt, a szenteste után, minél többet alszunk. Amúgy is tél van.

Mohácsi Szilvi
Karácsony előtt az utolsó pillanatig dolgozunk, hogy szenteste az Operaházból a Diótörő című balettet láthassák a nézők. A próbák menetéről és a tévés közvetítés létrejöttéről forgatok egy werket, amiben a kulisszák mögé is beláthatnak a nézők. Ez december 24-én délután lesz az m1 műsorán. Ezután érkezem majd a családomhoz, sütnek-főznek helyettem, és természetesen, mint mindig, családi körben, otthon töltöm a karácsonyt.Nagy Judit
Nálunk advent első vasárnapjától angyalok suhogását hallani! Díszbe öltözik a lakás, gyertyagyújtáskor zenélünk, mesélünk egy kis forralt bor mellett, és hétről hétre egyre több süti és karácsonyi keksz sorakozik a dobozokban. Mire 24-éhez érkezünk, mindenki izgatott, együtt díszítjük a fát, sütünk-főzünk, délután egy nagyot sétálunk és számoljuk, hány ablakban égnek már a gyertyák vagy égők. Ez alatt hozzánk is leszállnak az angyalok és elhozzák a fényt. Nagy a család, így nálunk nemcsak 3 napig tart az ünnep.

 

Nagy György
A karácsony nálunk kifejezetten családi - sőt: össz-családi ünnep, a szorosan vett ünnepnapokat édesanyámmal és a lányunkkal töltjük. A további napokon egyrészt mindig kimozdulunk a feleségemmel és veszti kiskutyánkkal valahová: elmegyünk megnézni a karácsonyi Egert, Veszprémet, Győrt vagy Pécset, de nagy élmény egy pilisi vagy börzsönyi kirándulás is a földig hajló havas fák között. Odahaza pedig az ünnepek között mindig tartok 2-3 napot, amikor nem kapcsolom be a számítógépet, nem nézem meg a leveleimet, híreket sem hallgatok, és se újságot, se munkával kapcsolatos dolgot nem olvasok. Begubózom, mint Micimackó, és ebben a 2-3 napban kizárólag szépirodalmat olvasok, közben baracklekvárt eszem üvegből, gyümölcsteát iszom, és Bachot hallgatok...

Nika György
Természetesen szűk családi körben kezdődik otthon nálunk. Talán nem megszokott, de például az ajándékok 25-én reggelre érkeznek meg. Aznap tovább bővül a család, majd a következő nap általában a barátokkal is kiegészülünk, mikor kinél.

Olajos Gergő
Apaként ez lesz az első, vagyis eddigi életem legszebb karácsonya. Dávid fiam éppen ma 11 hónapos, vagyis már sok mindent megért abból, ami körülötte zajlik. Márpedig az ünnep alatt tényleg minden róla szól majd. Ennél szebbet, érzelmesebbet és izgalmasabbat elképzelni sem tudok.

Radványi Dóri
Nagyon szeretem a készülődés örömét az ünnep előtti napokban. Különféle színű és illatú mécseseket gyűjtök, kis üvegtartókban telepötyögtetem velük az ablakpárkányokat, asztalokat. Csomagolópapírokat, szalvétákat, új asztalterítő-anyagot szerzek be. A karácsony színeiben nem tágítok a hagyományos piros-aranytól, de mindig gazdagítom egy-egy új szerzeménnyel a díszkollekciót. A bejgli évről évre édesanyám konyhájában készül, én pedig, ha jut idő, mézes figurákat, habcsókot sütök. Akár nálunk, akár a szüleimnél üljük körbe a karácsonyi asztalt, a menüből nem hiányozhat a borleves, a rántott hal és máj majonézes krumplival, a pulykasült és a töltött káposzta sem. Igaz, az ünnep nagy része elsősorban a családé, de idén a karácsony egyik estéjét hangversenyteremben töltjük majd a férjemmel.

Regöly-Mérei Krisztina
Amióta megszületett a kisfiam, megváltozott, átértékelődött számomra a karácsony. Ugyanolyan izgalommal készülök az ünnepre, mint ő. Újra gyermek lehetek kicsit, hiszen egész decemberben lázasan készülünk. Jobbnál jobb meséket olvasunk, finomabbnál finomabb sütiket sütünk, levelet írunk előbb a Mikulásnak, majd a Jézuskának, rajzolunk, festünk, énekelünk és folyamatosan feldíszítjük a lakásunkat, a környezetünket. December 24-én már eljutok én is odáig, hogy az angyalkák hozzák az ajándékokat. Tavaly óta egy angyalkára különösen kíváncsi vagyok: az édesapáméra, aki már nem készülhet nekünk a karácsonyi ételspecialitásával, az ananászos pulykával.

Rózsa Péter
Én rövid vagyok, a két ünnep között sorrendben a következők ismétlődnek napról napra: játék a gyerekekkel – mert végre van rá elég idő – főzés – mert végre van rá elég idő – vendégek/vendégség – erősen korlátozott időtartamban – olvasás, magán- és családi élet esténként – mert végre

Sipos Dávid Günther
Idén nálunk karácsonyozik a család, úgyhogy már hetekkel az ünnep előtt elkezdtünk készülődni. A menüt már december elején kitaláltuk, az biztos, hogy hal lesz az asztalon. Az ajándékok beszerzésével viszont nem állok ilyen jól, idén is az utolsó pillanatra hagyom a meglepetések beszerzését. Remélem, sikerrel járok majd.

Somogyi Dia
Mit csinál ilyenkor az ember.... ünnepel családdal, barátokkal. Jókat eszik, jókat iszik, jókat alszik, jó társaságban sokat nevet, nem nézi az órát és nem siet. J

Somos Ákos
Karácsonykor úgy ünnepelünk, ahogy mindenki: a két gyerkőc a szobájában vár, amíg meg nem szólal a csengő. A fa díszítésében még nem vesznek részt, most vannak a határon nagyjából életkorilag, amikor még működik a kisangyalos dolog. Pedig már nem bánnám, ha Máté néha besegítene. Este a szüleim is átjönnek megnézni a fát, másnap pedig mi megyünk hozzájuk ebédre: együtt van Zoli családja, az enyém és a szüleink. A menü egyetlen állandó eleme az alma, amit annyi szeletre vágunk, ahányan vagyunk, hogy jövőre is együtt lehessünk... Karácsony második napján feleségem családja érkezik, majd egy nappal később mi utazunk hozzájuk, Sümegre. A két ünnep között évek óta van egy rendszeres program: egy nap síelés egy közelebbi osztrák terepen.

Somos Zoltán
Nagycsaládos vagyok, a négy gyerkőccel természetesen együtt töltjük az ünnepeket. Még abban a korban vannak, amikor ez lehetséges, ki is használjuk. Bár karácsony második napján az esti sporthírekben műsorvezető vagyok, így aztán munkával is ünnepelek.

Süveges Gergő
Szenteste szűk családi körben, hatosban ünnepelünk. Délután a templomban megnézzük a pásztorjátékot, majd otthon a gyerekek legnagyobb izgalma közepette megszólal a csengő és feltárul a csoda. Hangsúly nem az ajándékokon és nem a vacsorán, hanem az együttléten van.

Szöllősi Györgyi
A fő fogást, a világ legjobb halászlevét, édesapám főzi meg. Már hetek óta megvan a megfelelő méretű ponty, amit természetesen apu fogott, mint ahogy a rántott süllő „alapanyagát” is. Az utóbbit édesanyámmal ketten készítjük, köretnek pedig a sógornőm csodás majonézes burgonyasalátáját tálaljuk. Az anyósom kacsasültet hoz, a többiek süteményt, és muszáj megemlítenem a párom tiramisuját. A kislányommal mézeskalácsot sütünk. Jó sokat, hogy jusson a fára is meg enni is. A családdal töltöm a karácsonyt természetesen, 24-én szenteste tág családi körben, mindenki hozzánk jön, ez 10-12 ember. Népes család. Tizennyolc éves koromtól néhány évig színházban, utána meg híradósként dolgoztam. Ezeken a helyeken pedig nincs mese; az ünnepeken is be kell menni. Mindig nagyon élveztem a munkámat, most mégis nagy ajándék, hogy itthon maradhatok. 25-én, 26-án édes hármasban vagyunk a férjemmel és Jázminnal.

Török Olivér
Eseménydús lesz a december, hiszen kislányunk, Lotti 2 évvel ezelőtt született, ebben a hónapban. Szóval Mikulás, szülinap, karácsony, szilveszter - rengeteg ajándék, neki. Karácsonykor sajnos nem tudunk éjféli misére menni, mert Lotti akkor már bőven alszik, de a délutánin ott leszünk. Ez lesz az első tudatos karácsonya, együtt díszítjük a fát és alig várom, hogy kibontsa az ajándékait, amiket már a feleségemmel természetesen beszereztünk és eldugtunk. Másnap hazalátogatunk a szülőkhöz (Lotti nagyszüleihez), Békés megyébe, és ott kényeztetjük magunkat.

Zalatnai Brigitta
Nálunk a karácsony 24-én reggel kezdődik. Együtt díszítjük fel a fát és ki sem mozdulunk otthonról. Finom ebéd, sötétedéskor gyertyagyújtás és meghitt együttlét, közös mozizással. Másnap aztán körbejárjuk a szűk családot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!