Bulvár

2010.01.25. 21:37

Huszárszálloda Debrecenben: freskóra került Kósa Lajos

Átadták Debrecen történelmi belvárosban a négycsillagos besorolású Hotel Óbestert. A szálloda előterében lévő hatalmas méretű freskó, amelyen megörökítették a debreceni politikai és gazdasági élet több jelentős szereplőjét

MTI

Negyven szoba, öt lakosztály, két étterem, szivarszoba – s mindez csak ízelítő a debreceni Péterfia utcán hétfőn átadott Hotel Óbester kínálatából. Boros József, az ismert étterem és immár szállodatulajdonos a szalagátvágás előtt elmondta: öt éve született meg az elhatározás, hogy szeretne egy szállodát építtetni az egykori postaállomás területén, melyhez a terveket Kováts Ákos főépítész készítette el, írta a haon.hu.

– Másfél éve vágtunk bele a megvalósításba. Akkor még úgy terveztük 930 millió forintba kerül a beruházás, de aztán jött a recesszió, s végül több mint egymilliárd forintból készült el a Hotel Óbester, mely negyven embernek ad munkát – részletezte.

A 211 millió forintos uniós támogatással megvalósult „huszárszáló”-ként aposztrofált négyemeletes épület, nemcsak nevében állít emléket a vitézeknek. A folyosókon és a szobákban is a huszárélet egy-egy mozzanatát bemutató kép kapott helyet, s meglepetésként leleplezték a hallt díszítő több mint tíz méteres Huszártalálkozó 2010 címet viselő óriásfestményt is,  amelyen megörökítették a debreceni politikai és gazdasági élet több jelentős szereplőjét, így Kósa Lajos polgármestert is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!