Bulvár

2016.12.22. 18:57

Így készül az ünnepre a vasi énekesnő és a focista

A karácsony egyben elcsendesedés is: családdal, szeretteinkkel töltött napokat jelent az ünnep a vallási lényegén túl. Ilyenkor a közszereplők, előadóművészek, sportolók is „csak emberek”. Két sikeres fiatalt kérdeztünk.

Bakos Ágnes

Az ajándékok beszerzése, az ünnepi menü kiválasztása és elkészítése, a fenyődíszítés - mind olyan karácsonyi feladat, amelyből ki kell venni a részét az embernek, akkor is, ha munkájával a mindennapokban „szem előtt” van, közszereplő. Az ünnepekre mindenkinek a legfontosabb szerepe az, hogy egy család része - kevésbé „látványos”, de nem kevésbé érdekes ez a szerep.

Jagodics Márk, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 24 esztendős belső védője elárulta, hogy családi körben tölti az ünnepeket. - Korábban sokat keresgéltem, mire megtaláltam az előzőleg már kigondolt ajándékokat, idén mást módszert választottam - árulta el Jagodics Márk. - Útra keltem, és ha az üzletben megtetszett valami, nem sokat gondolkodtam, megvettem.

Fotó: Unger Tamás

Ami a karácsonyi ünnepeket illeti, másfél hónapja hazaköltöztem szüleimhez (édesapja, Jagodics Zoltán, a Haladás másodedzője - a szerk.) Lukácsházára, így otthon töltöm a karácsony estét. Szombat este jönnek a nagyszüleim is, és befut a Szegeden futballozó öcsém, Bence is. Úgyhogy sokan üljük körül az ünnepi asztalt. Másnap a pihenésé a főszerep, este rokonaink érkeznek látogatóba. A második napon nagymamámékhoz megyünk ebédre, náluk hetedhét országra szóló lakoma szokott lenni. A menüvel kapcsolatban Márk elárulta, hogy karácsonykor nála csakis a lazac jöhet szóba:

- Gyakorlatilag egy hétig azt eszem. De természetesen az ünnepi asztalra még rengeteg finomság, például tárkonyos húsleves, töltött káposzta, göngyölt hús kerül. Persze az ünnep nálam nem elsősorban az evés-ivásról, sokkal inkább a családról szól - emelte ki a futballista.

Bőven talál magának ünnepi tennivalót az, aki egyébként is szervezéssel foglalkozik: Gáspár Eszter.

Persze énekesnőként és sminkesként is ismerhetjük a sikeres fiatalt, aki rajong a karácsonyért és az előkészületekért is. - Kicsit még le vagyok maradva a készülődéssel, egy betegségből próbálok kilábalni ugyanis. Rengeteget sütök, de még csak négy süti van kész - panaszolta el a fiatal háziasszony. Azt mondta, még a takarítással és az ajándékokkal is el van maradva, de szerinte december 24-ére elkészül a teendőkkel.

Elárulta, hogy az ajándékoknál legfeljebb a beszerzés marad az utolsó napokra, azt, hogy kinek, mi kerül a fa alá, már jó előre tudja Eszter. - Próbálok mindig kreatív lenni, idén is készülök házi készítésű ajándékokkal, de azt nem árulhatom el, hogy mivel, mert meglepetés. Azt elmondhatta, hogy tavaly krémlikőrt készített, szép üvegekbe töltve, egy-egy mézeskaláccsal és házi szaloncukorral feldíszítve adta át szeretteinek. Azt is elmondta, hogy már november elején felkerültek a karácsonyi fények a házra, és azóta szól nála karácsonyi zene. Az énekesnő Michael Bublé karácsonyi dalait és a Reszkessetek betörők! című amerikai film betétdalait hallgatja - és ajánlja karácsonyra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!