Bulvár

2015.09.07. 09:37

Íme Hipszter Barbie, az Instagram új sztárja!

Az már nem újdonság, hogy Barbie baba tarol a képmegosztós oldalon, hiszen profilja lassan eléri az egymillió követőt. Most viszont megérkezett a konkurencia, Hipszter Barbie, aki lassacskán hasonló babérokra tör.

Vadas Krisztina

Hipszter Barbie hivatalos neve egyébként Socality Barbie, és célja nem más, mint görbe tükröt állítani az ezredforduló környékén született fiatalok életstílusának. A profilt egyébként egy oregoni esküvőfotós üzemelteti, aki azért nem akarja felfedni kilétét, hogy még hitelesebb legyen.

Már az oldal szlogenje is odacsíp a fiataloknak: "Közösségi Barbie sokkal menőbb Instagramon, mint te!", mégis alig három hónap alatt már 600 ezer követővel büszkélkedhet.

Fotók forrása: https://instagram.com/socalitybarbie/

A profilon egzotikus helyen készült szelfik, kávékról és egyéb menő dolgokról készült művészi képek tömkelege található, persze mindegyik a megfelelő filterrel szerkesztve. Az elengedhetetlen #liveauthentic és #socality hashtag sem maradhat el.

- Az emberek ugyanazokon a helyeken, ugyanazokat a képeket készítik, persze ugyanolyan filter használatával. Mi mással is indíthattam volna el az oldalt, mint egy tömeggyártott babával? - mondta a profilt létrehozó fotós.

A baba hipszterségét az adja, hogy ruhái sokszor kézzel készítettek, nélkülözhetetlen hátizsákja vászonanyagú bőrpántokkal díszített, a kesztyűje ujjai pedig le vannak vágva. Mindez éppen annyira autentikus, mint a helyek, ahol a képek készülnek.

A profil kitalálója pontosan tudja, hogy miben rejlik ezeknek a posztoknak a népszerűsége: mindenki szeret lélegzetelállító fotókat nézegetni a hegyekről, a tengerpartról, és mindenki szeretne olyan tökéletesen élni, ahogy ezeken a képeken látszik.

- De ez az egész annyira valótlan és hazug. Senki sem él így. Már három hónap után annyira unalmas ez az egész - nyilatkozta a fotós.

A jelenségről megkérdeztük Balassa Dánielt, a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium fotóművész szakos tanulóját is. Szerinte valóban szépek ezek a képek, de semmi igazi tartalmuk nincs. - Ezek nem a valóságot ábrázolják, csupán jól beállított, idilli vágyképek kivetülései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!