Bulvár

2009.07.20. 22:01

Kalandpark a hegyen: a régió leghosszabb bobpályáját adták át Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Közép-Kelet-Európa leghosszabb, télen-nyáron egyaránt üzemelő bobpályáját adták át hétfőn Sátoraljaújhelyen.

MTI

A város fölött magasodó Magas-hegyen 2275 méter hosszan vezet a pálya, a beruházás része egy idegenforgalmi attrakciónak, amely összességében mintegy 1 milliárd forintba kerül.
    
A zempléni város és a térség idegenforgalmi vonzerejét növelhetik Sátoraljaújhelyen a magas-hegyi sportcentrum és kalandpark létesítményei, a műfüves sípálya, csúszkapálya, valamint a most átadott bobpálya - mondta Szamosvölgyi Péter (Fidesz) polgármester.
    
Az önkormányzat 500 millió forintot nyert európai uniós pályázaton erre a célra, és ugyanennyit fordított a beruházásra a korábban infrastrukturális és idegenforgalmi fejlesztésekre kibocsátott másfél milliárd forint értékű kötvényből befolyt összegből.
    
Szamosvölgyi Péter azt is elmondta: a városlakók 20 százalékos kedvezményt kapnak a jegyárakból, amelyek - megfogalmazása szerint - egyébként sem magasak, mert a cél az, hogy minél több turista jöjjön Zemplén székhelyére.


Etele György piarista atya kipróbálja Magyarország és egyben Közép-Kelet Európa leghosszabb, 2275 méter hosszúságú téli-nyári bobpályáját, amelyet a Zempléni Turisztikai és Idegenforgalmi Centrum beruházás keretén belül adtak át a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen.MTI Fotó: Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!