Bulvár

2009.04.24. 21:28

Lábra megy az elnöki eb: kulisszatitkok az Obama-család kutyájáról

Washington (MTI/AP) - Az Obama család kiskutyája "kicsit bolond, és szereti rágcsálni az emberek lábát" - számolt be a portugál vízikutya, Bo fejlődéséről Michelle Obama a Fehér Házba látogató gyerekek kérdéseire válaszolva.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A féléves Bo jelenleg leginkább a first lady kiképzése alatt áll, ő sétáltatja és trenírozza. Energiával teli kölyökként Bo késő estig szórakoztatja a családot - mondta el csütörtökön Michelle Obama. "Nagyjából este 10 óra lehetett, már mindenki aludt. Egyszer csak ugatás és ugrálás zaját hallottuk. Az elnök és én azt hittük, van kint valaki, de csak Bo volt, a labdájával játszott. De olyan volt, mintha még egy ember lenne a házban" - mesélt az elnöki család szerda estéjéről a first lady. "Kicsit bolondos, de még csak kölyök. Éppen ezért szeret sokat játszani" - tette hozzá. 

Bo a közelmúltban érkezett az elnöki családba, Barack Obama megválasztása estéjén ígérte meg lányainak, hogy végre megkaphatják a várva várt kutyát. "Szereti mások lábát csócsálni" - fecsegte el a gyerekek előtt a "first dog" egyik titkát Michelle Obama.


Bo Obamáékkal: a first dog még ifjú és időnként randalírozik a Fehér Házban

A Fehér Ház vezető dolgozóinak gyerekei vagy unokái - összesen több mint százan - a minden évben megrendezésre kerülő Take Your Child to Work Day (Vidd magaddal gyermekedet a munkába nap) keretében nyertek bepillantást a Fehér Házban folyó munkába. Joe Biden alelnök is magával vitte 8 éves, Maisy nevű unokáját. 

A first ladyvel való találkozó alatt sok gyerek kérdezősködött Bóról, de Michelle Obama szadadidős tevékenysége is érdekelte a kisdiákokat. Mint elmondta, nincs sok szabad ideje, de ha akad, azt az új kiskutyára fordítja. 

Barack Obama felesége azt is bevallotta, hogy néhány munkatársával néha megszöknek a Fehér Házból, és népszerű helyeken esznek egy-egy hamburgert. Persze a megszökés nem jelenti azt, hogy ne kísérnék titkosügynökök, de az újságírókat néha sikerül leráznia. 

A jogászként ismertté vált elnökfeleség arról is beszélt a gyerekeknek, hogy amennyiben lehetősége lenne, akkor is a first lady munkáját választaná a Fehér Házban. "Azt hiszem, nekem van a legjobb állásom itt. Nem kell minden nap komoly problémákkal törődnöm. Persze én is foglalkozom komoly ügyekkel, de a kellemesebb dolgok is nekem jutnak" - mondta.

A first lady szereti a Fehér Ház konyhájának főztjét, és nem hiányzik neki a főzés. "Megfelel, hogy mások főznek helyettem, igazán nagyon finom ételeket készítenek" - nevettette meg a gyerekeket.
 
És hogy mi a legkevésbé kedves elfoglaltsága a Fehér Házban? Hát a taposógép - vallotta be a gyerekeknek Michelle Obama, aki rendszeresen edz a híres épület konditermében. 
 
A program végeztével a first lady így nyilatkozott: "ezernyi kérdést tettek fel, kemények voltak. Azt hiszem, ez volt az első hivatalos sajtótájékoztatóm" - jegyezte meg tréfásan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!