Bulvár

2010.05.12. 18:49

Letekerték: Megérkeztek a bicikliző Kósáék a Parlamenthez

Megérkezett a fővárosba Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és több Hajdú-Bihar megyei fideszes képviselőtársa, akik kerékpárral indultak Debrecenből a parlament pénteki alakuló ülésére.

MTI

A "Magyar Országgyűlés alakuló ülés - 2010. május 14." feliratú pólókban kerekező politikusok kedd reggel indultak a hajdú-bihari megyeszékhelyről, és szerda este 7 óra után érkeztek a budapesti Kossuth Lajos térre az Országház elé.

Kósa Lajos a mintegy 250 kilométernyi tekerés után újságíróknak elmondta: akciójukkal a kerékpáros közlekedés feltételei javításának fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.  

Megjegyezte, ha például két teljesen feleslegesen megépített alagutat kihagytak volna az M6-os autópályából, akkor Magyarországon már kerékpárút-hálózat lehetne országosan. 

A városvezető beszámolt arról is, hogy Fazekas Sándor, Karcag polgármestere, leendő vidékfejlesztési miniszter a tervekkel ellentétben végül azért nem tudott velük tartani, mert kormányprogramot írt, holott - tette hozzá - közöttük éppen ő az igazi profi biciklista.

Kósa Lajos úgy fogalmazott: az igazi "adrenalin túra" a fővárosban való kerékpározás volt. Viccesen megjegyezte, Maglódnál szóltak neki, hogy rosszul van beállítva kerékpárjának a nyerge. "Csillagokat láttam addig, azóta ki vagyok nyílva" - mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!