Bulvár

2017.02.13. 19:55

Ma ünnepel a szívük - Színészek, sportolók sem feledkeznek meg párjukról

Megkérdeztünk színészt és sportolót, hogy megünneplik-e a Valentin-napot, vagy sem. Mindenki másképp csinálja.

Ma van a szerelmesek ünnepe. Ilyenkor piros szívekkel telnek meg a boltok, és szerelemmel a szívek. Sok férfi ilyenkor térdel le kedvese elé, és gombóccal a torkában megkérdezi: hozzá megy-e feleségül - nagyjából száz lánykérésből 25 ezen a napon történik. Csoki, virág, vacsora, csók - ezek a hívószavai az ünnepnek, amelyik már csaknem egy évtizede itthon is nagykorú. A Valentin-nap a rendszerváltással érkezett meg Magyarországra, de az angolszász területeken nagyon régi hagyomány, hogy a szerelmesek ilyenkor megajándékozzák egymást valami aprósággal. Olyan régi ez a szokás, hogy még Shakespeare is utal a Bálint-napra a Hamletben.

És ha már így van, kíváncsiak voltunk, hogy Bálint Éva és Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészházaspárja hogyan ünnepli a szerelmesek napját, főleg, hogy ők aztán el vannak látva Bálintokkal, nemcsak Éva vezetékneve, hanem kisfiuk Bálint keresztneve miatt is, sőt Éva édesanyját is Bálint Juliannának hívják. Így a családban a három Bálint bizony eltereli a figyelmet Valentinról. Szabó Tibor elmondta, a Valentin-napot külön nem ünneplik, legfeljebb megemlítik, ha éppen nem felejtik el, de hát nálunk egész évben szerelem van – tette hozzá a színész.

OKOSTELEFONRÓL SZÓ SEM LEHET

A színház egy másik szerelmespárja Fekete Linda és kedvese, Móri Csaba viszont megünnepli a Valentin-napot – igaz, nem szívecskékkel és nem vacsorával, hanem valami komoly ajándékkal. Tavaly Linda például egy telefont kapott a szerelem ünnepére, igaz, nem okosat. Linda ugyanis nem akar egész nap az interneten lógni, és ahelyett, hogy állandóan lefelé nézne, a világot akarja szemlélni, így tudatosan tartja távol magát a legmodernebb technikától. A lényeg azonban, hogy mindig valami praktikus ajándékot választanak egymásnak. Mindig azt, amire a másiknak éppen szüksége van, így a szívecskék rendre elmaradnak. A vacsorameghívástól pedig azért nem kell tartania Lindának, mert Csabi éppen annyira szeret főzni, mint amennyire utál étterembe járni. Bonyolítja a helyzetet, hogy Lindának hétfőn volt a névnapja, így most, vagy az lesz, hogy duplán kap ajándékot – ahogyan eddig is –, vagy a névnapi ajándék egyben a Valentin-napi is lesz. Mint minden nő, Linda is szereti a virágot. A legjobban a cserepest, hiszen az tovább tart. Reméli, Valentin-napra kap is egyet, de azt, hogy pontosan mi lesz a program, egyelőre nem tudni. – Még azt sem tudom, hogy én mit fogok adni ajándékba Csabinak, de hát itt van még előttem az egész nap, meg a holnapi teljes nap is – mondta Linda, akivel a Valentin-napra való tekintettel hétfőn, pontban 14 óra 14 perckor beszéltünk.

ÉVEK ÓTA UGYANAZ A SZÁLLODA

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának kapitánya, Halmosi Péter és párja, Halmosi Eszter már megünnepelte a Valentin-napot. – Egyáltalán nem tartjuk nyűgnek a Valentin-napot, ezért minden évben megünnepeljük – jelezte Halmosi Péter. – Ugyanakkor azt vallom, ne csak ilyenkor figyeljünk oda a másikra. Mi legalábbis párommal, Esztivel év közben is meg-meglepjük a másikat. Ha például egy üzletben meglátok valamit, ami tudom, hogy neki tetszik, előfordul, hogy meg is veszem. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, a legfontosabb maga a gesztus. Szóval nemcsak Valentinkor veszek ajándékot, hanem spontán, amikor nem számít rá. Szerintem ez az igazi. Az utóbbi években mindig az egyik sárvári hotelben töltjük a Valentin-napot megelőző hétvégét – ez immáron fix program. Ezúttal kicsit korábban, másfél hete jártunk Sárváron. Szombaton ugyanis Felcsúton játszottunk felkészülési mérkőzést, hétvégén pedig kezdődik a tavaszi szezon – nem igazán lesz már szabad hétvégénk. Így tehát mi már túl vagyunk a valentinozáson. Remekül sikerült, ki sem mozdultunk a hotelból, emellett apróbb ajándékkal is kedveskedünk egymásnak – mondta a focista.

NEM OLYAN NÉPSZERŰ AZ ÜNNEP

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire virágzik manapság a Valentin-napi üzlet. Polczer Szilvia egy szombathelyi kertészetben dolgozik kertészmérnökként. Mint elmondta,  az  ő  tapasztalata az, hogy a Valentin-nap még mindig  nem annyira elterjedt,  és akik mégis megtartják a szerelem ünnepét, azok is  elsősorban a fiatalok. Ilyenkor a virág szinte kikerülhetetlen velejárója az eseménynek. Úgy tűnik, e tekintetben Fekete Linda kivétel, mivel elsősorban a vágott virágokat keresik, a cserepes növényeket kevésbé. A virágokat azonban szinte kizárólag az ünnep napján szerzik be a vásárlók, így náluk hétfőn  senki nem akadt, aki Valentin-napra keresett volna ajándékot.

Újdonság idén, hogy megjelentek a Valentin-napi dekorációk az üzletekben, és egyre több helyen kapni kellékeket a lakás Valentin-napi feldíszítéséhez is. Van, ahol szív alakú sütivel készülnek ilyenkor, némelyik üzletben pedig óriási ládákat töltöttek meg hatalmas, plüssből készült szívekkel. A kereskedők tehát felkészültek, az pedig már csak rajtunk múlik, hogy apró figyelmességgel, ajándékkal, vacsorával, virággal vagy lánykéréssel készülünk a mai napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!