Bulvár

2009.05.02. 17:00

Magyar dekázó-király: csaknem tízezer labdaérintés háton fekve, egy óra alatt

Tatabánya - A korábbi, 10 perces világrekordot hatszorosan szárnyalta túl a háton fekve dekázásban Csima Pongrác a Komárom-Esztergom megyei Súron szombaton délután. Korábban a hagyományos változatban is megdöntötte a csúcsot: percenként 142-szer ért a labdához.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 23 éves fiatalember 62 perc 33 másodpercig táncoltatta talpain a labdát. A nézők közül senki nem tudta végigállni a kísérletet, Csima Pongrác viszont ez idő alatt háton fekve 9766 labdaérintést produkált.
 
A svéd Tomas Lundman 10 perc 4 másodperces eddigi rekordját hatszor túlszárnyaló eredményt videóra vették, és beküldik a Guinness-rekordok Könyvébe.
 
Csima Pongrác a kísérlet előtt az MTI-nek elmondta, fél éve edz a rekord megdöntésére, az utolsó hónapokban napi három-négy órát töltött háton dekázva. A feladat különösen erős koncentráló képességet igényel, próbára teszi a derekat és a vérkeringést.
 
A fiatalember két éve megdöntötte a hagyományos dekázás világrekordját, akkor fél óra alatt 4329-szer érintette meg a labdát, azaz egy perc alatt több mint 142 alkalommal rúgott labdába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!