Bulvár

2010.02.07. 17:37

Megerőszakolt Ukrajna: sztriptíz a választási csalások ellen

Négy félmeztelen lány rontott be vasárnap Kijevben egy szavazóhelyiségbe, hogy elítélje az ukrajnai demokrácia "megerőszakolását".

MTI

Az esemény színhelye az a szavazóhelyiség volt, ahol Viktor Janukovics elnökjelölt, ellenzéki pártvezető adta le voksát. A fiatal nők, a Femen nevű feminista szervezet tagjai a kamerák előtt vetkőztek le, amikor az újságírók az elnökjelöltre vártak.

"Elég volt az ország megerőszakolásából!" - kiáltották a csak farmernadrágot viselő nők, kezükben "Segítség! Megerőszakolnak!" feliratú táblákat tartottak.

A rendőrség azonnal előállította a tüntetőket, akik elmondták: egyik jelöltet sem támogatják. Mind mondták, akciójukat a másik elnökjelölt, Julija Timosenko szavazókörzetében csak azért nem tartották meg, mert nem volt pénzük Dnyipropetrovszkba utazni.

"Ami Ukrajnában a választási kampány alatt történt, az a demokráciát veszélyezteti" - mondta Olekszandra Sevcsenko, az egyik tüntető.

Az elmúlt napokban feszült hangulatban telt az ukrajnai választási kampány A két állva maradt jelölt, Janukovics és Timosenko tábora kölcsönösen azzal vádolta egymást, hogy csalásokra készül, és azzal fenyegetőzött, hogy utcai megmozduláson tiltakozik az eredmény meghamisítása ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!