Bulvár

2015.02.17. 18:14

Menyasszonyi ruhába bújt Bánhegyi Adrienn, a háromszoros világbajnok szombathelyi kötélugró

Szombathely – Szinte nincs olyan Vas megyei, aki ne ismerné Bánhegyi Adriennt, aki háromszoros kötélugró világbajnok. A nemzetközi élmezőnyben sportoló lány néhány napig tartózkodott Szombathelyen, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó intézményekben vendégeskedett, és videóklipet is forgatott – menyasszonyi ruhában.

Cseszkó Tamás

Fotók: A szerző

Adrienn huszonnégy éve bűvöli a kötelet. Az egész valamikor a 90-es évek elején kezdődött. Adrienn édesapja, Bánhegyi Attila, aki ekkortájt párjával még a kőszegi nevelőotthonban dolgozott, látott egy tévéfelvételt, amin egy amerikai kislány két kötél között ugrált. – Az amerikai és a hátrányos helyzetű gyerekek között párhuzamot vontam, szembetűnt, hogy a mi neveltjeink és az amerikai utcagyerekek sorsa között sok a hasonlóság – beszélt a kezdetekről Bánhegyi Attila, aki a mai napig a kötélugrók edzőjeként dolgozik feleségével együtt, kezeik közül számos sikeres fiatal került ki. – Fontos a ritmusérzék, a koordinációs képesség és a lazaság – foglalta össze az edző a siker titkát.

 

Adrienn először 1995-ben, Seattleben mérettette meg magát egy világkupán, két évvel később Sydneyben már sikerült az első helyet elhozni gyermekkategóriában. Ahogy teltek az évek, úgy jöttek a sikerek, mára a harmincegy éves hölgy ötszörös Európa-, és háromszoros világbajnok. Emellett világrekorddal is büszkélkedhet. – A folyamatos triplázás lényege, hogy háromszor kell megpörgetni magad alatt a kötelet, és közben ugrálni, ebből sikerült nekem 330-at. Jelenleg egy németországi cirkusznál dolgozik, folyamatosan járják a világot, de hétvégén további fellépéseknek is eleget tesz. A fellépések mellett az internetet is meghódította, van olyan videója, melyet több mint ötmillióan néztek meg. Most Szombathelyen forgatott egy újabb klipet, ezúttal az egyik barátja kérésére.

– Az egyik barátnőm, aki korábban kézilabdázott, egy esküvői ruhaszalont nyitott, ő kért meg, hogy legyek a reklámarcuk, így menyasszonyi ruhában vettem kézbe az ugrókötelet, és a város különböző pontjain forgattunk Pozsár Andrással – árulta el. A nap úgy zajlott, mint a férjhez menő lányok élete, Adrienn ruhákat próbálgatott, szám szerint hatot, majd a Csónakázótónál és az emlékműnél állt a kamerák elé. – Nagy kihívás volt mindnyájunknak a forgatás, hiszen öt fokban, esküvői ruhában a szabadban nem éppen lehet kellemes ugrálni, de Adri jól tűrte – mondta el Pozsár András, aki számos videóklip elkészítésében működött közre, dolgozik többek között Simon Marcsival is, valamint az egyik helyi internetes portál állandó műsorgyártója.

– Az emlékműnél sikerült elcsípnünk a naplementét is, így igencsak szép képek készültek – tudtuk meg a forgatócsoport vezetőjétől. A Bánhegyi család sikere tehát töretlen, Adrienn testvére Kata néhány nap múlva Budapesten lép fel a világhírű Cirque du Soleil formáció tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!