Bulvár

2010.07.16. 07:57

Michael Jackson újra köztünk van

Babával állítottak emléket az ötven éves korában elhunyt popikonnak Tokióban. A bábu élethűre sikerült, rá jellemző ruházatban és mozdulatban ábrázolták a pop királyát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A néhai popikonról babát készítettek Japánban, amelyet a tokio-i nemzetközi játékkiállításon mutattak be a nagyérdeműnek. A "játékszer" 270 dollárért (59 ezer forintért) vásárolható meg a gyártó dég üzleteiben.

 Michael Joseph Jackson (1958. augusztus 29. – 2009. június 25.) amerikai énekes és üzletember, a Jackson-család hetedik gyermeke volt. 1966-ban testvéreivel (Jackie, Tito, Jermaine, Marlon) megalapították a The Jackson 5 együttest.

Michael 1971-ben szólókarrierbe kezdett és sikerei miatt méltán kapta „a pop királyána" elnevezést. 1982-es albuma - a Thriller - minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma, négy másik stúdióalbuma, az Off the Wall (1979a Bad (1987), a Dangerous (1991) és a HIStory (1995) szintén a világ legnagyobb példányszámban eladott nagylemezeinek listáján szerepel.

A mai napig is rengetegen rajonganak Jacko zenéjéért, s a szórakozóhelyek zenei repertoárjában is gyakran fellelhető egy-egy dala. Olyan nagy slágereket köszönhetünk neki, mint például a Billie Jean, a Thriller, a Beat it, a Black or White vagy a Lionel Ritchie-vel közösen megalkotott We Are the World.

Egykori lakhelye, a Neverland Ranch zarándokhellyé vált át halála óta, s rengetegen keresik fel Kaliforniában örök nyughelyét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!