Bulvár

2009.05.19. 20:52

Milliókat lopott elbódított szállásadójától

Miskolc - Elbódította, majd kifosztotta szállásadóját egy fiatal férfi Mezőkövesden; az elkövetőt és társait Budapesten fogták el a rendőrök - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

MTI

 Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a május 11-én történt bűncselekményről a sértett tett bejelentést a mezőkövesdi rendőrkapitányságon. 

A sértett férfi elmondta, hogy korábbi ismerősére hivatkozva azzal állított be hozzá egy számára addig ismeretlen fiatalember, hogy munkát keres a környéken, de éjszakára már nem talál szállást magának, ezért bebocsátást kér - idézte fel a helyettes szóvivő. Hozzátette: a jóhiszemű vendéglátó nem is gondolta, hogy italába valamilyen szert kevert az éjszakára befogadott férfi. Amikor a szállásadó elaludt, az alkalmi vendég módszeresen kipakolta a lakásban található értékeket, amelyeket a sértett autójával szállított el. 
 
A tolvaj laptopot, mobiltelefont, GPS készüléket, több millió forint értékű betéti jegyet, mintegy 11 millió forint értékben különböző használati tárgyakat, valamint egy csaknem ötmillió forintot érő személygépkocsit lopott el - ismertette Dobi Tamás. Arról is beszámolt, hogy a tolvajt és társait a fővárosban sikerült elfogni, amikor túl akartak adni az eltulajdonított személygépkocsin. A mezőkövesdi rendőrök kiderítették, hogy a bűncselekményt három budapesti férfi tervelte ki. A szereposztást úgy gondolták ki, hogy a csapat még fiatalkorú tagja hajtja végre a konkrét cselekményt, a zsákmányolt holmin azonban közösen adnak túl. 
 
Az ellopott értékek zöme megkerült, azokat visszaszolgáltatja majd jogos tulajdonosuknak a rendőrség. A mezőkövesdi rendőrkapitányság jelenleg lopás miatt folytat eljárást a három budapesti elkövetővel szemben, akik szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás részeként azonban igazságügyi orvos szakértő vizsgálja a sértett italába kevert szer hatását, amelynek eredménye befolyásolhatja az ügy megítélését - fűzte hozzá Dobi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!