Bulvár

2009.11.11. 18:00

Nem utazhattak vonattal a vasutasok, mert drága

Nem utazhattak vasúton a brit vasúti hálózat fenntartásáért felelős vállalat alkalmazottai egy szakmai konferenciára, mert túl drága lett volna a vonatjegy.

MTI

A Daily Mirror beszámolója szerint a Network Rail vezetése elrendelte a cég kétszáz alkalmazottjának, hogy a rendezvényre autóbusszal menjenek, mivel így a cég a vasúti tarifának kevesebb mint a tizedéből megúszta a kollégák közlekedtetését.

A dél-angliai Readingben lévő Network Rail-központból Coventryig tartó 150 kilométeres út, valamint a visszaút összesen 27 ezer fontba - fejenként átlagosan 135 fontba (39 ezer forintba) - került volna vonattal a kétszáz dolgozónak, a buszozás viszont 2400 fontból megoldható volt.

A Network Rail feladata a brit vasúti hálózat teljes infrastruktúrájának fenntartása, beleértve a síneket, a jelzőberendezéseket, a vasúti felüljárókat és alagutakat, a közúti átkelőket, valamint a legnagyobb pályaudvarokat.

Nagy-Britanniában folyamatos botrányok tárgya a vasúti szolgáltatás, amely rendkívül drága, viszont teljesen megbízhatatlan és az állandó zsúfoltság miatt igen kényelmetlen. A sajtó épp a napokban volt hangos attól a hírtől, hogy felbukkant az első, ezer fontot meghaladó belföldi viteldíj a kínálatban; ennyiért lehet eljutni a délnyugat-angliai Cornwall grófságból Skóciába, ha az utas nem foglalja le jó előre menetjegyét.

A lapok nem mulasztották el kiemelni, hogy ennél olcsóbban körbe lehet repülni akár az egész világot, és az ezer fontért kínált út repülővel száz fontnál kevesebből megjárható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!