Bulvár

2009.06.09. 14:39

Nem vicc: milliárdosok buliztak az Auróra cirkálón

Szentpétervár - A Orosz Haditengerészet 1. számú hadihajóján, az Auróra cirkálón rendezett estélyt Mihail Prohorov oligarcha, jelenleg Oroszország leggazdagabb embere a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum befejeztével - jelentette a Komszomolszkaja Pravda című lap kedden.

MTI

A dúsgazdagokból és a társasági élet csillagaiból álló vendégsereg a válságról szóló csasztuskákkal - gúnydalokkal -, pezsgővel és kaviárral múlatta az időt. De akadt becsípett vendég, aki mindenáron lőni akart a híres ágyúból, amely a legenda szerint 1917-ben "odapörkölt" a téli palotának, jelt adva a felkelésre. Az ágyút azonban az őrt álló matrózok most megvédték. 
 
Amikor a part felől egy fényesen kivilágított hajó közeledett a cirkálóhoz, a már nem egészen józan milliárdosok közül a lap szerint többen összerezzentek, véletlenül nem a "proletárok" akarják-e őket megtámadni. A hajó fedélzetén azonban a nyomdafestéket nem tűrő dalairól ismert Szergej Snur alakja tűnt fel, és a vendégek azonmód lelkesen énekeltek vele. 
 
Rövid időre megjelent Elvira Nabiullina gazdasági fejlesztési miniszter is, ám csupán pár szót váltott Prohorovval, és már távozott is. Talán nem tetszett neki a dalok szövege...
 
Efölött örömükben vagy sem, a vendégek mindesetre elkezdtek méregdrága öltönyeikben beugrálni a Néva hideg vizébe. A Balti-tengeri flotta a korábbi tapasztalatok alapján azonban résen állt, és a közelben tartózkodó őrhajója mindenkit kimentett - írta a lap. 
 
Az újság felidézte, hogy a gazdasági fórummal egy időben a szó szoros értelmében éhező emberek lezártak egy autópályát a közeli Pikalevóban, ahol leállt a városnak megélhetést biztosító mindhárom gyár, és Vlagyimir Putyin kormányfő utazott a helyszínre, hogy rendet csináljon. 

A Komszomolszkaja Pravda csodálkozásának adott hangot, hogy az estélyre egyáltalán sor kerülhetett az Auróra fedélzetén. A múzeumként szolgáló hajót a rendszerváltás utáni lázas időkben bárki bérbe vehette, de az utóbbi években már csak hivatalos személyiségeknek terítenek ott asztalt. Tény, hogy a fórum idején több, hivatalos szervek által rendezett fogadásnak is helyt adott a páncélos cirkáló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!