Bulvár

2010.07.10. 07:21

No Thanx: új énekessel

Visszanézve az első koncertjeink felvételeit, valóban gáz volt az indulás, s nem csoda, hogy olyan sokan megtaláltak minket - kommentálja az együttest ért támadásokat Szekér Dávid, az elsőként indult hazai tinizenekar, a No Thanx gitárosa.

Gyuricza Ferenc

A No Thanx 2006-ban alakult, s rögtön a tizenéves fiatalok, főleg a tinilányok egyik kedvenc zenekara lett. Az öttagú együttes ugyanakkor alaposan meg is osztotta a zenésztársadalmat, hiszen a tizenéves tagokból álló csapat körüli felhajtás, a mesterségesen gerjesztett emo-imidzs, illetve a koncerteken nyújtott nem túl meggyőző teljesítmény miatt sokak ellenszenvét is kivívták. A csapat két nagylemezt jelentetett meg első énekesével, Skrapits Erikkel, majd a mindig is más elképzeléseket dédelgető frontember úgy döntött, inkább saját pályafutását részesíti előnyben, s kivált a zenekarból.

 

- Nem volt egyszerű Erikkel, a három év alatt kiderült, hogy az útjaink teljesen más irányba tartanak - mondta Szekér Dávid, a zenekar gitárosa, s egyben vezetője. - Mi négyen mindig is a gitárcentrikus rockzenét kedveltük, Erik viszont a populáris irányt akarta megcélozni. Ez leginkább a feldolgozások kiválasztásánál okozott problémákat. Törvényszerű volt, hogy eljön az a pillanat, amikor már nem tudunk tovább együtt dolgozni. Erik bejelentette, hogy a saját karrierjével kíván foglalkozni, s fitness-edző szeretne lenni, ám közben tudtuk, hogy a saját szólólemezén dolgozik. Megbeszéltük, hogy miként kommunikáljuk le a történeteket, ezért is ért bennünket meglepetésként, hogy másnap már azt olvastuk az újságokban, hogy a No Thanx zenekar feloszlott.

 

A csapat zenészei azonban nem adták fel, keresték az új énekest, akit a kecskeméti Bihal Roland személyében találtak meg. Roli korábban jelentkezett a Megasztár című televíziós tehetségkutatóra, a No Thanx tagjai már az egyik szabadtéren zajló válogatáson felfigyeltek rá, ám akkoriban még nem gondoltak közös munkára. Erik kiválása után azonban eszükbe jutott a tehetséges fiatalember. - Egy közösségi portál révén vették fel velem a kapcsolatot, s mivel éppen akkor volt a régi zenekarommal, az Angel Dusttal egy koncertem Budapesten, a Dürer Kertben, eljöttek megnézni - eleveníti fel az egymásra találás pillanatait az énekes. - Telefonszámot cseréltünk, illetve kértem két hét gondolkodási időt, aztán igent mondtam. Tulajdonképpen már az első közös próbán kiderült, hogy a régi No Thanx-dalok is működnek velem, így azonnal hozzákezdtünk a dalírásnak, s egy hónappal később egy koncerten már be is dobtak a mélyvízbe.

 

Roland nem tagadja, eleinte ő is ellenérzéssel tekintett a No Thanx-re, hiszen zavarta, hogy a vele nagyjából egykorú szombathelyi srácoknak milyen gyorsan jött az országos ismertség, neki viszont folyamatosan küzdenie kellett az elismertségért saját zenekaraival. Most azonban ő is kapott egy lehetőséget, hogy bizonyítson, s ennek érdekében meg is tesz mindent.

 

Ősztől újra teljes erőbedobással

A No Thanx számára a legnagyobb problémát jelenleg a próbák megszervezése jelenti. Miután a zenekar tagjai közül ketten – a gitáros Csánk Péter és a dobos Varga Dániel – is Budapesten tanulnak, ezért a fôvárost választották fix pontnak. Hétvégente Dávid és a még középiskolás basszusgitáros, Olivér Szombathelyről, Roland pedig Kecskemétről utazik a próbák helyszínére. A zenekar a nyári szezon alatt kevesebbet koncertezik, ám ősztől újra teljes erőbedobással dolgoznak.

 További zenei hírek itt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!