Bulvár

2012.03.05. 12:08

Ötvenhárom napig kóborolt a sivatagban a juhászkutya, mire hazatalált

Reno (Nevada) - Az állat korábban súlyos autóbalesetet szenvedett a gazdáival együtt az országúton, majd eltűnt a szerencsétlenség helyszínéről.

MTI/AP

A négyesztendős shetlandi juhászkutya február 18-án került vissza a gazdájához. Barbara Bagley és férje december 27-én szenvedtek autóbalesetet a Nevada állambeli Reno városától 360 kilométerre keletre futó országúton. Mindkettőjüket kritikus állapotban szállították kórházba. Két kutyájuk közül az egyik a helyszínen elpusztult, Dooley, a pásztorkutya, azonban elfutott és eltűnt.

Miután az asszony elég erőt gyűjtött, azonnal hozzáfogott Dooley kereséséhez az északkelet-nevadai puszták és hegyek között. Több tucat nevadai önkéntes jelentkezett a Facebookon keresztül, hogy segítenek megtalálni a kutyát. A keresés azonban el sem indult, miután január 6-án megtalálták az országúton Dooley feltételezett maradványait. Ugyanazon a napon Bagley férje meghalt a kórházban.

"Valami legbelül azt mondta nekem, hogy Dooley még mindig életben van. Nem voltam ebben 100 százalékig biztos, de nem gyászoltam a kutyámat, úgy, mint a férjemet és a másik ebünket" - mondta a 48 esztendős asszony. Hosszas keresés után, végül Bagley egyik barátja talált rá az állatra, mindössze nyolc kilométerre a baleset helyszínétől: sikerült elkapnia a kutyát, és beraknia az autójába, ahol együtt várták Bagley érkezését.

A sivatagi megpróbáltatás során az eredetileg húsz kilogrammos Dooley kilenc kilogrammra fogyott. Azóta fokozatosan sikerült visszanyernie a régi erejét, és ma már rendszeresen járnak sétálni a gazdájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!