Bulvár

2009.09.16. 16:04

Pár nap alatt kétszer húzták ki ugyanazokat a számokat a bolgár lottón

Szófia - Csalás vagy véletlen? Bulgáriában egymás után ugyanazt a nyertes kombinációt húzták ki a lottón pár nap különbséggel, s most már az egész ország a lottóról beszél.

MTI

Szvilen Nejkov, a szerencsejátékokat felügyelő sportminiszter szakértői vizsgálatot rendelt el a kínos ügyben. A vizsgálatnak kell fényt derítenie arra, hogy a szeptember 6-i és 10-i sorsoláson kihúzott azonos kombináció pusztán a véletlen műve, vagy manipuláció eredménye. 
    
Az első húzáson nem akadt telitalálat, a másodikon viszont 18 szerencsés tippelt helyesen. A nyertesek azonban csak közel 10 ezer levát (1,38 millió forint) kaptak a megszokott százezer (13,8 millió forint) helyett. 
    
Az állami lottó szervezői mindenféle manipulációt kizártnak tartanak. A matematika azonban mégis ez ellen szól: a számsor ilyen rövid időn belüli ismétlődésének esélye 1 a 4,2 millióhoz - közölte az ország egyik legnevesebb matematikusa. 
    
A hat kétszeresen is nyerő szám a 4, 15, 23, 24, 35 és a 42 volt.
    
A bolgár lottón az eddigi legnagyobb nyeremény mintegy 2 millió euró volt, ezt 2008 januárjában vitték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!