Bulvár

2010.04.16. 18:02

Plundered My Soul: még nem hallott Rolling Stones-dal kislemezen

Korlátozott példányszámú vinil (bakelit) kislemezen egy eddig soha nem hallott Rolling Stones-dal jelenik meg szombaton Plundered My Soul címmel.

MTI

A rocktörténelem egyik legfontosabb zenekara a szombati Record Store Day-re (Lemezboltok napja) időzítette a lemez kiadását, hogy ezzel támogassa az eladási nehézségekkel küszködő lemezboltok megsegítését célzó kezdeményezést.

A Plundered My Soulra az eredetileg 1972-ben megjelent Exile on Main Street című dupla album újrakiadási munkálatai során bukkant rá az együttes. A Universal Music Group szerint a dal digitális változata péntektől tölthető le az iTunes-ról.

A Rolling Stones egyik legjobb munkájaként számon tartott album felújított változata május 17-én jelenik meg; a Plundered My Soul a tíz bónusz számból álló deluxe változaton kap helyet, olyan eddig szintén nem hallott dalok között, mint a Dancing in the Light, a Following the River és a Pass The Wine. Az album új kiadását egy dokumentumfilm teszi teljessé; a filmen ritkán látott régi felvételek mellett friss interjúk is lesznek.

Szintén a Record Store Day-hez kapcsolódva a brit Blur együttes hét év hallgatás után rukkol elő szombaton egy új kislemezzel, amely szintén korlátozott számú vinilen lesz elérhető. A Lemezboltok Napjára időzítetve az EMI kiadó a Beatles és Lily Allen egy-egy vinil kislemezét dobja piacra ezer-ezer példányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!