Bulvár

2009.04.30. 21:50

Tarantino beszólt: német szerepre német színészt!

Hamburg - Quentin Tarantino nem túl nagy barátja a Valkűr című világháborús filmnek: "ezek a híres brit színészek, akik náci tiszteket játszanak... annyira régimódi az egész" - nyilatkozta a rendező a német Stern magazinnak a nemrég bemutatott Tom Cruise-féle film kapcsán.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tarantino Németországban forgatott, várva-várt világháborús filmjét nemsokára bemutatják, ennek kapcsán adott interjút a Stern magazinnak. A kultikussá vált filmjei révén ismert rendező hangsúlyozta, hogy az ">Inglourious Bastards címet viselő mozijában a németeket német nyelvű színészek alakítják. "Ez nagyon fontos volt számomra. Nincsenek svédek, nincsenek hollandok. Bocs, Max von Sydow, bye bye Rutger Hauer" - fejtette ki véleményét az amerikai művész. 

Tarantino bevallása szerint el volt ragadtatva a német színészektől. A rendező hangsúlyozta, hogy nem akar tiszteletlenül bánni a történelem e komoly fejezetével, ő csak saját szemszögéből akarja elmesélni a történetet.
 
Az Inglourious Bastards egy zsidó-amerikai katonai elitegység történetét mutatja be, amelynek tagjai 1941-ben a megszállt Franciaországban kezdenek nácikra vadászni, és még Hitler ellen is merényletet terveznek. A főszereplő Brad Pitt mellett Diane Kruger és Til Schweiger is feltűnik a filmben, amelynek világpremierjére a cannes-i filmfesztiválon kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!