Bulvár

2015.01.15. 11:56

Televízió-előfizetési díjat kellett volna fizetnie egy magyar vizslának

inden idők legkülönösebb kutyás történetéről számolt be a Rhein-Zeitung: egy magyar vizsla kapott felszólítást arra, hogy fizesse be 53,94 euró előfizetési díjat.

Török Tibor

A lap utánajárt a különös történetnek (azóta már a Die Welt is átvette - jó sok képpel Janoschról), a Koblenzben élő  házaspár Christian és Inge Staedtler ékszerüzletének címére érkezett egy levél Janosch Staedler nevére, a járulékfizetési központtól (GEZ). Janosch-sal több probléma is akadt, először ő egy 6,5 éves magyar vizsla, másrészt pedig a háztartás, ahol él, már fizeti az előfizetést. (Németországban a két közszolgálati csatorna az ARD és ZDF, valamint a Deutschlandradio díjköteles).

A házaspár először arra gyanakodott, hogy komoly a dolog, mert nagyon gyenge viccnek tűnt az egész, mindenesetre a feleség válaszlevelet írt, amiben közölte, hogy a címzett, Janosch bizony KUTYA, ezt bizonyítandó egy állatorvosi számlát is mellékelt.

A január 2-án újabb küldemény érkezett a GEZ-től, az állat gazdái azt hitték, hogy a központ elnézést kér a tévedésért, azonban számla volt a levélben, 53,94 euróról – azaz háromhavi díjról.  A házaspár ezután azt mondta az esetről beszámoló lapnak, Janosch – a család korábbi kutyájával ellentétben – nem szeret tévézni, szívesebben fut vagy alszik, a tévé egyáltalán nem érdekli. 

A díjfizetési központ sajtósa először valami tréfának gondolta az egész esetet, hiszen a szabályok szerint a kutyáknak nem kell ilyen járulékot fizetniük.  Az is kiderült, hogyan lett Janosch mégis erre kötelezett alany: valaki az erre szolgáló weboldalon bejelentkezett a nevében – az ugyanis valószínűtlen, hogy eb maga töltötte volna ki az űrlapot.  A gépezet pedig beindult, cím és név megvolt, küldemény kiment. Az ügy mégis happy enddel zárult: a központ elfogadta a feleség levelében szereplő érvelést, és törölte Janoscht a listáról, a kutyának így nem kell azon törnie a fejét, hogy teremt elő negyedévente több mint 50 eurót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!