Bulvár

2017.04.23. 17:06

Témahetet tartanak az iskolák

Fontos a környezeti és éghajlati kérdésekről való tájékozódás, hogy tisztában legyünk a Földet fenyegető veszélyekkel.

Tóth Kata

E mottó jegyében szerveztek rendezvényeket a Föld napján. Egerben hat napig ünneplik a Földet.  Április  20-án előadással vette kezdetét, 25-én pedig gyógynövénytúrával zárul az eseménysor, közben hulladékgyűjtő akciókban, tavaszi nagytakarításban, szemléletformáló játékokban, kerékpáros felvonuláson és különféle túrákon vehetnek részt a környezetükért tenni akarók. Föld napi sétára, várostakarításra, -szépítésre, veszélyeshulladék-gyűjtésre hívtak önkénteseket egyes településeken. Másutt interaktív természetismereti és környezeti foglalkozásokat tartottak vagy - csatlakozva a jeles zöld nap szellemiségéhez - egy tanösvény nyomvonalát járták be természetkedvelőkkel közösen. A szelektív gyűjtés fontosságára környezetvédők figyelmeztettek.

Dobd be magad! címmel játékos formában hívták fel a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára. Föld napi erdőjáráson ismerkedtek az érdeklődők szombaton a soproni hegyvidék erdő- és vadállományával a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezdeményezésére az iskolákban mától péntekig fenntarthatóság-környezettudatosság témahetet tartanak, melynek célja a fenntarthatóság széles körű elterjesztése. A témákat korosztályokhoz igazították az általános és középiskolákban. A témahéthez eddig csaknem 1900 iskola csatlakozott az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!