Bulvár

2012.04.12. 06:02

Tilos volt Sophia Lorent férfipizsamában mutatni

Ötven évvel ezelőtt kapta meg az Oscar-díjat Sophia Loren az Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért. Az elismerésről 1962-ben nyilatkozó Loren felvételeit azonban évtizedeken át illetlennek találták, és ezért nemigen mutogatták Olaszországban.

MTI

A legelső Oscar-díjas olasz színésznő Sophia Loren volt. Ő volt az első nem angol anyanyelvű színésznő is, aki a legjobb női alakításért kapott szobrocskát a Vittorio De Sica rendezte Egy asszony meg a lánya című filmben játszott főszerepért. A film Alberto Moravia hasonló című regénye alapján készült. Az Oscar-díjátadó 1962. április 9-én volt, de Sofia nem volt jelen. A nevében Greer Garson amerikai színésznő vette át a szobrocskát. Loren a díjazás másnapjának reggelén értesült a neki ítélt elismerésről, amikor a RAI közszolgálati televízió riportere és operatőre római lakásának ajtaján kopogtatott. A huszonnyolc éves színésznő a lakás nappalijában ülve tökéletes sminkben, de férfi szabású pizsamában és háziköntösben nyilatkozott. Az akkor rögzített fekete-fehér filmkockákat az utóbbi ötven év alatt ritkán sugározták, mivel a RAI vezetői illetlennek tartották a "nem megfelelően öltözött" Lorent" - derítette most ki az olasz sajtó. Annál is inkább, mivel az interjú helyszíneként szolgáló lakás Carlo Ponti produceré volt, akinek Loren akkor még nem volt a felesége.

 

 

 

 

Alberto MORAVIA

EGY ASSZONY MEG A LÁNYA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!