Bulvár

2009.07.16. 20:58

Több mint négymillárdos bevétel a Harry Potter és a félvér herceg amerikai premierjén

Los Angeles - Rekordnak számító 22,2 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) bevétellel kezdődött meg a Harry Potter és a félvér herceg című film vetítése az észak-amerikai mozikban.

MTI

A The Variety című mozis szaklap jelentése szerint a J. K. Rowling regényei nyomán született filmsorozat hatodik epizódja 3003 vetítőben mutatkozott be szerdán éjfélkor, s a késői előadásra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. 
    
Az előző éjféli bemutatórekordot A sötét lovag című Batman-film tartotta 18 milliós jegyeladással, azt megelőzően a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja ért el 17 milliós bevételt.
    
Júniusban a Transformers második része, A bukottak bosszúja éjféli premierjére 16 millió dollárért adtak el jegyet, s a produkció csak az észak-amerikai mozikban öt nap alatt behozta 200 milliós költségvetését.
    
A Harry Potter és a félvér herceg jövő csütörtöktől, július 23-tól látható a magyar mozikban, de a fővárosban több multiplex már 22-én, szerdán 0.01-kor is vetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!