Bulvár

2016.05.26. 13:30

Trendelő: A nukleáris Rocky

Gyerekkoromban, amelynek jelentős hányada a nyolcvanas évekre esett, gurulva röhögtünk apámmal és öcsémmel a Rocky IV. című örökbecsűn - VHS-n, hangalámondással, ahogy kell.

Mehlhoffer Tamás

Bár Sylvester Stallone Oscar-díjjal is jutalmazott első filmje, valamint épp legutóbbi, a Creed remekmű, közben azért becsusszant néhány filmtörténetileg kevésbé jelentős folytatás is.

Ilyen a negyedik, amelyben a világbajnok bokszoló mentorát a ringben megöli (!) egy irtózatos izomzatú orosz, Ivan Drago, mire Rocky-nk bosszút esküszik, és kihívja a szőke óriást. Már a gyilkos meccsnél is vakartuk a fejünket, ám amikor a készülésre került a sor, fetrengtünk.

Amíg ugyanis az amerikai nép fia a szibériai hóban elmerülve fut, rönköket emel és jeget soroz jobbegyenesekkel, addig az orosz ellenfelet szuper felszereltségű gépteremben edzik, tömik a szteroiddal és digitális kijelzőkkel elemzik a teljesítményét. Apám csak annyit szólt: ez a valóságban inkább fordítva van.

Mindez csak arról jutott eszembe, hogy egy friss kormányzati jelentés szerint az amerikai védelmi rendszer irányítása olyannyira elavult, hogy az atomrakétákat továbbra is 8 inch-es floppylemezzel indítják. Igen, azzal, ami 25 évvel ezelőtt sem igen volt divat a magyar irodákban. Kis adalék: mi is írtunk róla, hogy nemrég megjelentek az amcsik hidegháborús atomrakétás célpontjai, köztük Szombathely is. Lehet, hogy a Rocky IV. felállása a valóság, és valójában orosz a nukleáris izom? Az biztos, hogy most nem röhögünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!