Bulvár

2009.07.21. 13:07

Trükkös britek: krumpli volt a laptopok és a mobilok dobozaiban

Berlin - Laptopok helyett krumplit vett két brit szélhámostól Németországban jó pár hiszékeny ember - az ötlet alapvetően nem új, a kilencvenes években olasz autópályákon és Nápolyban csempét használtak erre a célra.

MTI

A szigetországi duó mobiltelefonnak is hazudott krumplikat, és vagy negyvenen csodálkoztak nagyot, amikor kinyitották az "eredeti" csomagolású dobozokat, ám bennük számítógépek és mobilok helyett csak - jó drágán vett - krumpli volt.
    
A britek brit rendszámú és balkormányos autóval járták Németországot, így eléggé feltűnőek voltak. Végül mégis csak balszerencsével buktak le: véletlenül újból megkörnyékezték egy korábbi vevőjüket. A férfi másodjára már nem vett tőlük krumplit, inkább telefonált a rendőröknek, akik hamar a helyszínen termettek, ám a britek elszáguldottak. 
    
Észvesztő autós hajsza kezdődött Hildesheimben, Hannover közelében. A menekülők balos kocsival is igen ügyesen manővereztek, áthajtottak több piros lámpán, de életveszélyes száguldásuk balesetmentes volt. Végül csak sikerült megállítani az autót, és elfogni 32 éves vezetőjét. A másik brit szabadlábon maradt, ő gyalog menekült tovább. A rendőrség ugyan helikopterrel is követte, mégsem tudta azon melegében elfogni, és azóta sem akad a nyomára. A 20 éves férfinál feltehetően fegyver van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!